Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Tην Τρίτη 24 Απριλίου η δίκη για τις αναθέσεις έργων την οκταετία 1998-2006 στο δήμο Αγρινίου

Την ερχόμενη Τρίτη, 24 Απριλίου, ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης δίκης για την κατηγορία "περί απιστίας" σε βαθμό κακουργήματος κατά του τότε Δημάρχου κ. Σώκου και..... δημοτικών συμβούλων Αγρινίου, που ψήφισαν τα επίδικα έργα («απιστία στην Υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση»), που αντιμετωπίζουν 44 συνολικά άτομα, καθώς και κατά 17 εργοληπτών δημοσίων έργων και 27 (πρώην κατά κανόνα) αιρετοί των δύο τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006 του Δήμου Αγρινίου.
Αρχικώς η εκδίκαση ήταν προγραμματισμένη για την 27η Σεπτεμβρίου 2017 αλλά τότε με αίτημα ορισμένων κατηγορουμένων (που εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο) αναβλήθηκε
Θυμίζουμε πως στην κατάληξη αυτή οδήγησε η μήνυση (κατά παντός υπευθύνου) που υπέβαλλε το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος (της αντιπολίτευσης) τότε Δημήτρης Λυμπουρίδης σχετικά με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο δήμο Αγρινίου κατά το διάστημα των δυο αυτοδιοικητικών θητειών, 1998-2002 και 2003-2006.
Την 14η Φεβρουαρίου 2016 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι αυτοδιοικητικοί και οι εργολήπτες μετά από πρόταση του Εισαγγελέα και έφθασε πλέον η ώρα της ακροαματικής διαδικασίας με πιθανό βέβαια το ενδεχόμενο αναβολής.
Ο Δημήτρης Λυμπουρίδης, σε γενικές γραμμές, υποστήριζε πως με παράνομες διαδικασίες γινόταν αναθέσεις και κατατμήσεις (100 περίπου) δημοτικών έργων. Ακολούθησε η προβλεπόμενη ανακριτική διαδικασία αλλά και έλεγχος των στοιχείων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών στα οποία βασίστηκε το βούλευμα.
Σημειωτέον πως ο Δ. Λυμπουρίδης επίμονα, ζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο και με πέντε ανοιχτές επιστολές του προς τον δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου, να οριστεί νομικός σύμβουλος του δήμου Αγρινίου στη δίκη, πράγμα που εν τέλει συνέβη.
Με πληροφορίες: http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ