Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

17 εργοληπτικές εταιρίες κατέθεσαν οικονομική προσφορά για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Κλεισούρα

Προχωρά ο διαγωνισμός για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, που έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας, έργο προϋπολογισμού 1.650.000€.  Σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση του....
Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού με την κατάταξη των εταιριών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. 
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων εκπόνησε τη μελέτη για τη διευθέτηση των προβλημάτων που εκδηλώθηκαν έπειτα από τα πλημμυρικά φαινόμενα τον περασμένο Δεκέμβριο και στη συνέχεια ακολουθήθηκε μια πρωτόγνωρη διαδικασία  για την επιλογή αναδόχου και την  υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.
Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, βάσει νόμου, δίνεται η δυνατότητα να κληθούν τρεις τουλάχιστον εργοληπτικές εταιρίες, ώστε να καταθέσουν προσφορές και να επιλεγεί η οικονομικότερη αυτών.
Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επέλεξε να μην αποκλείσει κανέναν, γι αυτό και προτίμησε να απευθύνει προσκλήσεις σε όσες εργοληπτικές επιχειρήσεις διαθέτουν Πτυχίο από Β΄ Κατηγορίας και πάνω και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Συνολικά, πληρούσαν τις προϋποθέσεις και κλήθηκαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό 59 εργοληπτικές εταιρίες. Από αυτές, ανταποκρίθηκαν οι 17 καταθέτοντας προσφορά. Οι προσφορές άνοιξαν στις 16 Απριλίου 2018, ενώ στις 20 Απριλίου 2018 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού με την κατάταξη των εταιριών.
Η διαδικασία επιλογής είναι με την οικονομικότερη προσφορά. Μετά την έγκριση του Πρακτικού, ακολουθεί η ανάρτηση των αποτελεσμάτων.  Θα δοθεί δεκαήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων και αφού παρέλθει ο χρόνος, η Οικονομική Επιτροπή θα προχωρήσει σε επικύρωση του τελικού αποτελέσματος και η σύμβαση θα υποβληθεί για έγκριση  στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με δημοσιότητα, διαφάνεια και νομιμότητα προχωρά με σταθερά βήματα. Ξέρουμε ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Προσπαθούμε να μην χάνεται ούτε μία μέρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ