Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η μεγάλη πρόκληση του 2018

ΑΝΑΛΥΣΗ: Βασίλης Βιλάρδος 
Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, τόσο εκείνοι που τάσσονται υπέρ των μνημονίων, όσο και οι άλλοι, είναι πως είμαστε κλεισμένοι στη φυλακή των πιστωτών – κυρίως όμως ότι, μόνο εάν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ενώ όταν πολεμάει....
ένα Έθνος σύσσωμο για την εθνική του κυριαρχία απελευθερώνονται τεράστιες δυνάμεις, μέσω των οποίων επιτυγχάνονται θαύματα.

«Πρέπει να γνωρίζουμε πως το νούμερο ένα εθνικό μας πλεονέκτημα είναι η «φυλετική» μας ομοιογένεια – η οποία συναντάται σε ελάχιστα κράτη στον πλανήτη. Για παράδειγμα, στην Τουρκία συνυπάρχουν πολλές εθνικότητες, στο Βέλγιο οι Φλαμανδοί, στην Ισπανία ή στις Η.Π.Α. διάφοροι λαοί και στην Ιταλία επίσης – ενώ στη Γερμανία οι Πρώσοι, οι Σάξονες, οι Βαυαροί κοκ.

Αυτήν ακριβώς την ομοιογένεια μας κατέστρεψαν οι Γερμανοί κατακτητές το 1944 διαχωρίζοντας μας σε δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, αφού αυτοί πυροδότησαν τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του ιστορικού τους κ. K.H. Roth – κάνοντας μας έκτοτε να αναρωτιόμαστε πού είναι αυτοί οι υπερήφανοι Έλληνες που πολέμησαν υπερήφανα το 1940 για την πατρίδα τους, χωρίς ίχνος φόβου. Την ίδια μέθοδο εφάρμοσαν με τις δωροδοκίες των πολιτικών μας κυρίως μετά την είσοδο μας στην ΕΕ από τις μεγάλες εταιρείες τους, καθώς επίσης το 2010 – όπου «υποδαύλισαν» έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο, για να μας μετατρέψουν σταδιακά σε εξαρτημένη αποικία τους.

Σήμερα δε, με την αναγνώριση των Σκοπίων ως δήθεν Μακεδονία, με τις έωλες τουρκικές διεκδικήσεις στη Θράκη και με τις μαζικές εισροές παράνομων μεταναστών, επιδιώκεται κάτι ανάλογο – η διάβρωση της ομοιογένειας μας, η οποία καθιστά έναν κράτος ανθεκτικό και πανίσχυρο, όσο μικρό και αν είναι. Παράλληλα, με την επιβολή συνεχώς νέων μέτρων εξαθλίωσης, έχουν στόχο την καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, την απώλεια της αυτοεκτίμησης μας και τη δημιουργία συμπλεγμάτων κατωτερότητας απέναντι τους – έτσι ώστε να μην είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ποτέ.

Τέλος, επιθυμώ να τονίσω ξανά πως το δικό μου ενδιαφέρον για την Ελλάδα δεν είναι «πατριωτικό» με την εθνικιστική έννοια που δίνουν στη λέξη πολλά κόμματα σήμερα, αλλά απολύτως ιδιοτελές – αφού εδώ έχω δικαιώματα ως Πολίτης της πατρίδας μου, εδώ δεν νοιώθω ξένος, εδώ θέλω να ζήσω, εδώ έζησαν οι πρόγονοι μου πάνω από 4.000 χρόνια, εδώ είναι το σπίτι μου που είμαι υποχρεωμένος να προστατεύω και εδώ θα μείνουν τα παιδιά μου. Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν λυθεί οριστικά το πρόβλημα της χώρας εντός του 2018, η Ελλάδα θα παραμείνει για πολλές δεκαετίες βυθισμένη στην κρίση – με ελάχιστες πιθανότητες να επανέλθει στη θέση που ήταν προηγουμένως, καθώς επίσης με τον κίνδυνο να σβηστεί κάποια στιγμή ως Έθνος από το χάρτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ