Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Νεκτάριος Φαρμάκης: Eισήγηση στο Π.Σ για τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία

Νεκτάριου Φαρμάκη, Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΔΕ, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, με την παράταξη «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας».
*****************
Τίτλος : 2010-2017 – Επτά χρόνια ανυπαρξίας της Π.Δ.Ε στην αντιπλημμυρική πολιτική. Καμία δικαιολογία!
Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις....
πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία, η Περιφερειακή Αρχή τοποθετήθηκε μόνο για το τι έκανε μετά την επέλευση της καταστροφής. Αυτό ακριβώς στηλιτεύθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση μέσω του κ.Φαρμάκη ο οποίος μίλησε ευθέως για ευθύνες. «Η αντιπλημμυρική προστασία και τα έργα που την συνθέτουν (παρότι αντιδημοφιλή όπως τα χαρακτήρισε ο κ.Σκουρλέτης προ ημερών, λόγω του ότι κοστίζουν αλλά δεν έχουν αντίκτυπο σε ψήφου) θα έπρεπε να είναι είναι πρώτη προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής που διοικεί αυτό τον τόπο από το 2010.Λες και η ασφάλεια των πολιτών είναι θέμα θεϊκής πρόνοιας» είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τις ενέργειες τις Περιφέρειες για την ανακούφιση των πληγέντων ο Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος έθεσε σειρά ερωτημάτων που κατέτειναν στην ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας εκ μέρους της Περιφέρειας , που είναι και αποκλειστική της ευθύνη:
«Και ρωτώ που θα βρει το δίκιο της επιχείρηση υπηρεσιών στάθμευσης και πώλησης καυσίμων στο Αγρίνιο που έπαθε ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ; Πού θα βρει το δίκιο της επιχείρηση επιπλοποιίας στο Καινούριο που επίσης έπαθε ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ λόγω καταστροφής εξοπλισμού και προϊόντων; Σε ποιόν θα απευθυνθούν για αποζημίωση δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης στο Αγρίνιο που έπαθαν τεράστιες ζημιές ή δεκάδες επιχειρήσεις στην Παραχελωίτιδα με ανάλογες ζημιές; Πώς θα αποζημιωθούν οι πολίτες που έχασαν το σπίτι και το βιος τους ή οι κτηνοτρόφοι που έχασαν τα ζώα τους; Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η Πολιτεία θα αποζημιώσει πλήρως τους πληγέντες; Ναι το διεκδικούμε αλλά σοβαρά πιστεύετε ότι η ζημιά είναι αναστρέψιμη; Και εκεί κάπου ψάχνοντας την απάντηση πρέπει να δούμε τις ευθύνες. Ναι, τα φαινόμενα ήταν ακραία. Τα τελευταία όμως χρόνια ζούμε ακραία φαινόμενα , απότοκο της κλιματικής αλλαγής άρα οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Που δεν ήμασταν. Δώσαμε οριστική λύση με τις διώρυγες Δ20 και Δ28 ή την επόμενη φορά θα έχουμε καταστροφές λόγω της ανόδου της στάθμης της Λυσιμαχείας; Δώσαμε λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα στον ορεινό Βάλτο ή την επόμενη φορά θα μιλάμε για καταστροφές εκεί, που θα περιλαμβάνουν και καταστροφή ιστορικών μνημείων. Δώσαμε λύση στα δεκάδες παραμελημένα ρέματα σε όλο το Νομό που λειτουργούν σαν ωρολογιακές βόμβες ή την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα σε πόλεις και οικισμούς; Δράσαμε αποτελεσματικά για την συντήρηση και ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου ή την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων; Μάλλον όχι. Αποτέλεσμα : Ο δρόμος στην Κλεισούρα έκλεισε και η Αιτωλοακαρνανία κόπηκε στη μέση εν έτεί 2017. Το κέρδος είναι ότι η μελέτη σκοπιμότητας της κάθετης σύνδεσης του Αγρίνιου μάλλον ολοκληρώθηκε αφού τώρα βλέπουμε πώς είναι μια πόλη των 100.000 ανθρώπων αποκλεισμένη.» ρώτησε χαρτακτηριστικά ο κ.Φαρμάκης
Προχώρησε μάλιστα ο κ Φαρμάκης και σε δύο αποκαλύψεις που εξέθεσαν την Περιφερειακή Αρχή και δη την Αντιπεριφερειάρχη κ.Σταρακά: «Αληθεύει ότι κ.Περιφερειάρχη υπάρχουν δύο αντιπλημμυρικά έργα (Θέρμο και Naυπακτία) των οποίων εδώ και 8 μήνες περίπου εκκρεμεί η υπογραφή ; Γιατί άραγε; Αναλαμβάνετε προσωπικά το ρίσκο να συμβεί κάτι κακό αν αυτά τα έργα δεν γίνουν στο χρόνο τους; Αλήθεια πώς απαντάτε στο γεγονός ότι έχει κοινοποιηθεί στην Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας προ καιρού με αριθμό πρωτοκόλλου, έγγραφο πολιτών (υπογεγραμμένο από πολλούς πολίτες) σχετικά με το ρέμα Λυκόρεμα στο Καινούριο Αγρίνιου όπου σας εφιστούν την προσοχή και ζητάνε τη συνδρομή σας για τον καθαρισμό τους. Και να που λόγω του ρέματος αυτού υπήρξαν τεράστιες καταστροφές στην περιοχή!!!! Είχατε ειδοποιηθεί κ.Αντιπεριφερειάρχη και δεν έχετε καμία δικαιολογία.
Κλείνοντας ο κ.Φαρμάκης τόνισε το γεγονός ότι η κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή πολιτική επισημαίνοντας χαρακτηριστικά : «Δεν είναι μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ντροπή να βγαίνει δελτίο τύπου από την Αντιπεριφέρεια με λίστα εργασιών αποκατάστασης σε όλο το Νομό, που δήθεν γίνονται από την Περιφέρεια, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τις εργασίες κάνουν μηχανήματα των Δήμων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε ασυνεννοησία Είναι αστείο και ταυτόχρονα αποδεικνύει ανάγκη απόκρυψης της ανεπάρκειας που σε τέτοιες στιγμές δεν συγχωρείται. Η επικοινωνιακή φιέστα και το φαίνεσθαι δεν είναι για όλες τις ώρες».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ