Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Β' ΕΛΜΕ: "Κόβουν τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών"!

 B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
 ΔΙΑΛΕΤΗ  7 – 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ   ΤΗΛ: 26410 24175   E-MAIL: belmeait@gmail.com   ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: belmeait.blogspot.com 
ΑΓΡΙΝΙΟ 4-10-2013 - ΑΡ. ΠΡΩΤ : 50
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 24001 (ΦΕΚ 1449/2013) η κυβέρνηση έχει θέσει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στους μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά στο σχολείο τους ιδίως σε όσους είναι μαθητές Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Αυτή η απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους μαθητές και τις....
οικογένειές τους και της περιοχής μας, αφού ελάχιστοι τελικά μαθητές δικαιούνται δωρεάν μεταφορά. Οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης προς το σχολείο τους, διαφορετικά θα χρειαστεί να περπατούν αρκετά χιλιόμετρα, πολλές φορές υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και με αυξημένους κινδύνους.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να φορτώσει και τη μεταφορά των παιδιών στις πλάτες των γονιών, οι οποίοι όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος αυτό.
Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να εγκαταλείψουν οριστικά το σχολείο.
Επειδή πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής θέσης ή τόπου διαμονής δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια παιδεία απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα την παραπάνω Κ.Υ.Α και να διασφαλίσει με νόμο του κράτους τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών χωρίς κανένα περιορισμό.
Μέχρι την κατάργηση της παραπάνω απόφασης καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους της περιοχής μας να αναλάβουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στο σχολειό τους με κάθε δυνατό τρόπο.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                      
                    Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
            
         Γιώργος Καραμητσόπουλος                                        Γιώργος Μπέστιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ