Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η Νίκη Φούντα με ερώτησή της ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον Εύηνο!

Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
24.10.2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο ποταμός Εύηνος έχει μετατραπεί σε «χωματερή»
Απογοητευτική είναι η εικόνα στον Εύηνο, αφού η κοίτη του ποταμού έχει μετατραπεί σε περιοχή ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών, μπαζών, και παλαιών οικοσκευών. Έτσι, μία περιοχή μοναδικής ομορφιάς και ιδιαίτερης βιοποικιλότητας κινδυνεύει να χαθεί.
Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, με ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές συνέπειες, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων στερεών λυμάτων στην εκβολή του ποταμού. Ταυτόχρονα, μεγάλα προβλήματα.....
παρουσιάζονται κάθε φορά που βρέχει, εξαιτίας των φερτών υλικών.

Το νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση αποβλήτων - αν και ομολογουμένως ατελές –ορίζει διαδικασίες για την διάθεση απορριμμάτων, που παραμένουν ανεφάρμοστες. Επιπλέον, υποχρέωση της χώρας μας βάσει της Οδηγίας 2001/118/ΕΚ είναι η ανακύκλωση του 30% των παραγόμενων ποσοτήτων από οικοδομικά υλικά, μεγάλο τμήμα των οποίων αφορά τις περιπτώσεις ανεξέλεγκτων αποθέσεων όπως αυτή του Ευήνου. 

Με κοινοβουλευτική της παρέμβαση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, ζητά να ληφθούν άμεσα όλες οι πρωτοβουλίες για  τη μείωση της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ώστε να μην υποβαθμίζεται η περιβαλλοντική και η αισθητική αξίας της περιοχής.

Επιπλέον, ζητά να προβλεφθεί ειδικός Χώρος Απόθεσης Ογκωδών και Αδρανών Υλικών  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τα αρμόδια Υπουργεία καλούνται να δώσουν διευκρινίσεις για τον βαθμό ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών και υλικών κατεδαφίσεων συνολικά αλλά και στον Νομό, αλλά και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να ενισχυθεί η δραστηριότητα ώστε να καλυφθεί και η σχετική κοινοτική υποχρέωση.

Η προστασία του φυσικού τοπίου είναι υποχρέωση όλων μας. Ας μην επιτρέψουμε να μετατραπούν σε «χωματερές» τα ποτάμια μας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε η κ. Φούντα:  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ