Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Θα κατέβει με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα» – Στόχος να υπερβεί το 4.7% και να εκλέξει ευρωβουλευτή
Ο κύβος ερρίφθη από τον κ. Βενιζέλο που φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του εν όψει των ευρωεκλογών.
Οι τελευταίες μετρήσεις, που πήρε στα χέρια του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είναι απογοητευτικές. Μπορεί λόγω των γεγονότων με την Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ να δείχνει ότι κινείται μεταξύ 5-7%, η πραγματικότητα όμως αλλά και οι αναλύσεις των δημοσκόπων δείχνουν ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ υπερεκτιμάται. Το πιο ανησυχητικό είναι η πολύ χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του, κάτι που προκαλεί εύλογη...... ανησυχία αφού όλοι κατανοούν ότι η αποσυσπείρωση αποτελεί το πρώτο στάδιο της εκλογικής κατάρρευσης.
Ο κ. Βενιζέλος ταλαντεύτηκε τις προηγούμενες μέρες, σε ότι αφορά την πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές. Μπορεί στο παρασκήνιο να διεξάγονται διαπραγματεύσεις και παζάρια με τη Ν.Δ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει αυτόνομα και θα καταγραφεί η απήχησή του στο εκλογικό σώμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε θα άντεχε να δει το ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνεται, επί των ημερών της δικής του ηγεσίας, σε ένα ποσοστό κάτω του 5% και να μην καταφέρνει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Γνωρίζει ότι στο τέλος Μαΐου μπορεί το κλίμα να είναι δυσμενέστερο και το ΠΑΣΟΚ να υποστεί συντριπτικό πλήγμα από την ψήφο διαμαρτυρίας και τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική.

Ο ίδιος θεωρεί βαρίδι το ΠΑΣΟΚ, ως brand name, εκτιμά ότι αν δεν δημιουργηθεί κάτι νέο, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη.

Για να προλάβει τα χειρότερα, προσανατολίζεται να αποσύρει το ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του από τη μάχη των ευρωεκλογών και η παράταξη να κατέβει στις εκλογές με την επωνυμία ''Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα''.

Με τον τρόπο αυτό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να προσελκύσει νέα και καταξιωμένα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος, τα οποία με τη σειρά τους θα προσελκύσουν ψηφοφόρους, που υπό τις σημερινές συνθήκες δεν θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του είναι να υπερβεί το 4.7% και να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή ενώ δεν λείπουν και οι υπεραισιόδοξοι, σαν τον γραμματέα του Κινήματος κ. Ανδρουλάκη, που μιλούν για σίγουρη εκλογή 2 ευρωβουλευτών.

Σε αυτή τη φάση και έχοντας πλέον πάρει τις αποφάσεις του, ο κ. Βενιζέλος έχει δώσει εντολή να αρχίσει να προετοιμάζεται η καμπάνια ενώ φαίνεται ότι έχει απορριφθεί η ελιά (κατά τα ιταλικά πρότυπα) ως έμβλημα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αναζητούνται άλλες λύσεις.

Για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου έχουν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι, από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο (ενδεχόμενο που απορρίφθηκε αφού θεωρείται κίνηση υψηλού ρίσκου) έως τον κ. Τ. Γιαννίτση και τον κ. Χατζημαρκάκη, που σκέφτεται να πολιτευθεί στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιθυμεί να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου ένα στέλεχος της νέας γενιάς.

Είναι βέβαιο όμως ότι για την πρώτη θέση στη λίστα θα γίνει πραγματική μάχη αφού ενδέχεται να είναι και η μόνη εκλόγιμη.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει αντίδραση και από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τους Παπανδρεϊκούς και τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή τη στρατηγική επιλογή του κ. Βενιζέλου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ