Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Κλείνει και το Αεροπορικό Απόσπασμα;

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του συζήτησε και προχώρησε στη λήψη απόφασης σχετικά με τη φημολογία που αναπτύσσεται για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου (πρώην 132 Σμηναρχία Μάχης) .
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Π. Μοσχολιός ανέφερε ότι το εν λόγω αεροδρόμιο, όπου μέχρι το 2009 έδρευε η 132 Σμηναρχία Μάχης, η οποία στη συνέχεια υποβιβάστηκε σε Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου, αναπτύσσεται σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ο δε διάδρομός του έχει διαστάσεις περίπου ίδιες με αυτές των.....
αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου.
Πιθανή διακοπή λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου θα θέσει σε κίνδυνο τις άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αεροδρομίου, που θα λεηλατηθούν και θα καταστούν βορά σε επίδοξους καταπατητές, ενώ παράλληλα θα στερήσει από την περιοχή μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα, κατέληξε ο κύριος Δήμαρχος και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:
  1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην υποβάθμιση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου σε «Φυλάκιο Αγρινίου» και την πιθανή διακοπή λειτουργίας του.
  2. Θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει σε κίνδυνο τις άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αεροδρομίου, που θα λεηλατηθούν και θα καταστούν βορά σε επίδοξους καταπατητές, ενώ παράλληλα θα στερήσει από την περιοχή μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα.
  3. Ζητά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ