Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κίνηση Πολιτών ιδρύεται στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ –ΒΟΝΙΤΣΑΣ"
      Μια νέα κίνηση πολιτών ιδρύεται  στον Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας με σκοπό, την παρέμβαση στα τεκταινόμενα του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Με στόχο ουσιαστικά στις Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2014 να διεκδικήσουν με αξιώσεις την νίκη για να δημιουργήσουν όπως τονιζουν: «Ένα συμμετοχικό Δήμο με.....κοινωνική  αλληλεγγύη, με διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο».
Την επιστολή μας την έστειλε ο συμπολίτης απο τη Βόνιτσα, Βουτσάς Θεοχάρης, ο όποιος υπογράφει και στηρίζει με θέρμη τα λεγόμενα της επιστολής.
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο του amvrakikosnews ο κύριοςΒουτσάς ήταν από τους ανθρώπους που επιθυμούσαν να διεκδικήσει τον Δημαρχικό Θώκο
       Σίγουρα με αυτήν την ανακοίνωση που την στηρίζει και την επικροτεί δηλώνει παρών. Δεν απομένει να δούμε ,ποιοι θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν αυτή τηνκίνηση των πολιτών και ποιος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος. Θα είναι ο κύριος Βουτσάς ή κάποιος άλλος !!!!!
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:..............

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για την ίδρυση "Κίνησης Πολιτών Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας"
Με σκοπό την παρέμβαση στα τεκταινόμενα του Δήμου μας.

Αγαπητοί  συμπολίτες,
     Η  δημιουργία  μιας κίνησης πολιτών  στο Δήμο μας είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να εκφραστούμε και να παρέμβουμε, όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες, σε ζητήματα που σχετίζονται με  την καθημερινότητά μας, με την ποιότητα της ζωής μας.
     Η κίνηση αυτή μπορεί να αντιδράσει στο τωρινό αδιέξοδο τοπικά, αλλά και πανελλαδικά και να συμβάλλει ανιδιοτελώς στην προσπάθεια  καταγραφής, προώθησης και λύσης των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες του δήμου μας, τα παιδιά μας, τη νεολαία μας, τους αγρότες και τις άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, τα σχολεία μας, τα αθλητικά και πολιτιστικά μας σωματεία, τους ηλικιωμένους μας.
    Είναι ευθύνη όλων μας, να μην αφήσουμε τα πράγματα  που συμβαίνουν γύρω μας, να οδηγηθούν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
     Οφείλουμε να αντιδράσουμε  ή ακόμα καλύτερα να δράσουμε!!!
  Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί!!!
      Έφτασε η  ώρα της κοινής  δράσης  και της συλλογικής προσπάθειας. Έφτασε η ώρα να δώσουμε τη μάχη για μια αυτοδιοίκηση που θα ταυτίζεται με τους δημότες και θα αντλεί τη δύναμή της από τη συμμετοχή τους. Γιατί αν δεν ενεργοποιηθούμε τώρα, τη στιγμή που  η κοινωνία διαλύεται από το βάρος των μνημονίων, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και υπόλογοι στη νέα γενιά, στα ίδια τα παιδιά μας.

Συμπολίτες,
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί από θεσμός άσκησης  πρωτογενούς εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου σε  ¨διοικητή¨ τοπικών υποθέσεων και διαμεσολαβητή της κεντρικής εξουσίας.
      Οι Δήμοι  δυσκολεύονται  να ασκήσουν τις δραστηριότητες τους, αφού η χρηματοδότηση μειώθηκε σημαντικά (-60%), υπάλληλοι απολύονται και οι υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα η Τ.Α να απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών  με απώτερο σκοπό την ευκολότερη ιδιωτικοποίηση βασικών δομών της.

Αγαπητοί  συμπολίτες,
    Όσοι από εσάς αισθάνεστε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους  ένας συμμετοχικός δήμος με κοινωνική αλληλεγγύη, με  δημοκρατικά, αντιφασιστικά, αντιμνημονιακά και οικολογικά χαρακτηριστικά, με διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα αξιοποιεί τα όποια πλεονεκτήματα  της περιοχής, και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό της, ένας δήμος που θα παρεμβαίνει και θα απαντά αποτελεσματικά στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, αντιτάσσοντας στην ιδιοτέλεια, το ψέμα, τους εκβιασμούς, τις διαπλοκές, τους παραγοντισμούς και την εξαγορά ψήφων, μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση, ελάτε να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα του Δήμου, να ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ την κίνηση μας και μέσα από αυτή τη προσπάθεια να αναλάβουμε  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ   όλοι μαζί δράση για  το καλό της περιοχής μας.
Οι κοινωνίες οφείλουν να αναδεικνύουν ότι πιο χρήσιμο και ουσιαστικό έχουν και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, για να σταματήσουμε την καταστροφή της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιφέρει ο Καλλικράτης και τα μνημόνια, για να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία, το κοινωνικό κράτος, τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ