Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

2500 περιπτώσεις ελέγχει το ΣΔΟΕ στην Αιτωλ/νία για καταθέσεις στο εξωτερικό!

Αποκλειστικές πληροφορίες του newspressagrinio αναφέρουν ότι βρίσκονται σε έλεγχο αυτή τη στιγμή κυρίως από τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές οικονομικού εγκλήματος 2.500 περιπτώσεων Αιτωλ/νων διότι φέρονται ότι έχουν μεταφέρει μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού και «ξέχασαν» να τα δηλώσουν. Θεωρείται σίγουρο ότι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος (σύντομα) από τα αρμόδια όργανα θα καλεστούν να αποδείξουν τις πηγές προέλευσης αυτών των μεγάλων ποσών!
Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο ότι τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στο.......
εξωτερικό (φαίνονται από τις λίστες που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ) και είναι σε αναντιστοιχία με τα ετήσια εισοδήματά τους, που δηλώνουν αυτοί οι ελεγχόμενοι πολίτες και μάλλον αυτό ήταν το βασικό κριτήριο που έστρεψε το ενδιαφέρων των ελεγκτών.
Μας έχουν εντυπωσιάσει κάποιες περιπτώσεις, όπως  ενός εκπαιδευτικού, όπου φαίνεται ότι έχει καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού 400.000 ευρώ και ο οποίος λαμβάνει μάλιστα από την τράπεζα αυτή 86.000 τόκους το χρόνο για τα ποσά αυτά, ενώ άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του εμπόρου μελιού, όπου και αυτός με 400.00 ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό δηλώνει ως ετήσιο εισόδημά του 7.500 ευρώ!
Στη λίστα των 2.500 που ελέγχονται υπάρχει ακόμα έμπορος κρασιών που φέρεται ότι έχει μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως και άλλες ομάδες επαγγελμάτων και απλών πολιτών, που με την ολοκλήρωση του ελέγχου εάν οι πληροφορίες από τα στοιχεία των υπηρεσιών επαληθευτούν θα καλεστούν οι συμπατριώτες μας να αποδείξουν το «πόθεν έσχες», δηλαδή το τεκμήριο απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και εάν τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ