Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αγρίνιο 04/05/2013 
Προς Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας 
Κοινοποίηση Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου 

Αξιότιμε Κύριε Κοσμά, Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά. Σας γράφω αυτή την επιστολή με την ελπίδα ότι θα δείξετε την πρέπουσα κατανόηση και τον ανάλογο προβληματισμό ώστε να δικαιωθούν πάμπολλοι πιστοί χριστιανοί. 
Κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη μετά την τέλεση της λειτουργίας όλοι οι πιστοί επιθυμούν να στολίσουν τον επιτάφιο και να συμμετέχουν σε αυτή τη θεάρεστη πράξη. Δυστυχώς όμως εφέτος όπως και κάθε χρόνο στην ενορία του Νέου Αγίου Χριστοφόρου αυτό κατέστη αδύνατο, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν να διώχνουν με την απρεπή συμπεριφορά τους όσους πιστούς τολμούν να πλησιάσουν και να .....τοποθετήσουν κάποια λουλούδια στον επιτάφιο. 
Εφέτος δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα καθώς οι ίδιοι άνθρωποι, θεωρώντας ίσως, ότι είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να στολίζουν τον επιτάφιο θεωρώντας τον κτήμα τους, έδιωξαν για ακόμα μια χρονιά νέα παιδιά που τόλμησαν να πάρουν μέρος σε αυτή την πράξη. Φωνές και απαράδεκτες εκφράσεις οδήγησαν τα νέα παιδιά σε φυγή, με αποτέλεσμα να ακούγεται από τα χείλη τους ότι δεν θα ξαναπατήσουν στην εκκλησία, γιατί θεωρείται πια κτήμα κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. 
Επίσης, από τα χείλη πολλών πιστών εκφράστηκε το απαράδεκτο της κατάστασης και ζητούσαν από μια νεαρή κοπέλα που λογομαχούσε έντονα με τους «ιδιοκτήτες» του επιταφίου να ζητά δικαίωση: «Πες τα κορίτσι μου, επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι να αντιδράσουν, αρκετά πια κάποιος πρέπει να φωνάξει» και άλλες τέτοιες εκφράσεις τους που έδειχναν την αηδία που ένιωθαν για την υπάρχουσα κατάσταση. 

Κάθε χρόνο, οι ίδιες κακόβουλες ενέργειες, οδήγησαν πολλούς νέους στην αποστροφή από τα ιερά μυστήρια του χριστιανισμού. Υπήρξε πάντα μεγάλη προσέλευση νεαρών παιδιών, που τελικά μειώνονταν δραματικά κάθε χρόνο, με τη φετινή χρονιά οι ελάχιστοι που προσήλθαν να απαξιώσουν πια την τελετή στολισμού του επιταφίου. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας μας και της θρησκείας μας. Οφείλουμε να τα αγκαλιάσουμε και να τους δείξουμε το δρόμο της πίστης και της αγάπης σε μια εποχή που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Η εκκλησία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί και θα έπρεπε να μεριμνήσει για το μέλλον και την τύχη των παιδιών μας. Οφείλει να τους δείξει το δρόμο του Χριστού και όχι το δρόμο της εξόδου από την εκκλησία. 

Εύχομαι και ελπίζω να προβληματιστείτε και να βρείτε κάποιους τρόπους ώστε να προσελκύσετε τους νέους στην εκκλησία, γιατί είναι χώρος για όλους και όχι για τους λίγους...

Με εκτίμηση 

Βασιλεία Κάππα

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ