Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

«ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ»
Την Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο νομό της χώρας, που μαστίζεται από την υπανάπτυξη, την ανεργία και την εγκατάλειψη από την δημόσια διοίκηση επισκέφθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Γιοβανόπουλος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του κινήματος στον νομό, Κωνσταντίνο Ντούπη, τον Πολιτευτή Βασίλη Τσουκαλά και ....
τοπικά στελέχη.

Σε μία άκρως παραγωγική συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων, αλλά και κατοίκων, καταγράφηκαν πολλά από τα  βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νομό

Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που ανέκυψε προσφάτως και που χρειάζεται άμεσα λύση, μέσα από κοινές και συντονισμένες δράσεις όλων των φορέων του νομού, είναι η ανατροπή των σχεδίων που προβλέπει για την Αιτωλοακαρνανία, το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναδείχθηκε από τις συναντήσεις του κυρίου Γιοβανόπουλου, τόσο με τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, όσο και με τον Δήμαρχο Αγρινίου, Παύλο Μοσχολιό. Στις συναντήσεις αυτές ο κύριος Γιοβανόπουλος εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις κινήσεις διαμαρτυρίας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα δήλωσε πως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, θα τοποθετηθούν επί συνόλου στο σχέδιο, καταθέτοντας την δική τους πρόταση.

Τεράστιο και εξίσου σημαντικό ζήτημα, το οποίο αναδείχθηκε μέσα από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, είναι οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού, απόρροια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στον πολύπαθο τομέα της Υγείας.

Στην συνάντηση που είχε ο κύριος Γιοβανόπουλος με εκπροσώπους των εργαζομένων, μιας και δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν με τον Διοικητή του νοσοκομείου, του επισήμαναν την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την έλλειψη υλικών, που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν την  υπολειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου με κορυφαίο παράδειγμα, την μη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής που θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων παιδιών!

Ο κύριος Γιοβανόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την εργατικότητα και την αφοσίωση τους στο λειτούργημα που επιτελούν, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, υποσχέθηκε πως θα φέρει το ζήτημα στην Βουλή σημειώνοντας με νόημα, ότι θέλει να πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, θα το δει με κατανόηση, νιώθοντας τον πόνο των συμπολιτών του.

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα του νομού, αυτό της εγκληματικότητας αναδείχθηκε στην επίσκεψη του βουλευτή στο ΑΤ Αιτωλικού. Ο κύριος Γιοβανόπουλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα παραβατικότητας στην περιοχή και την προσπάθεια κάποιων να υποκαταστήσουν την έννομη τάξη. Με τη σειρά του ο κύριος Γιοβανόπουλος, αφού τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν, δήλωσε πως κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω των νόμων.

Κλείνοντας την περιοδεία του ο κύριος Γιοβανόπουλος σε δηλώσεις του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι υπέροχος νομός με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, που δυστυχώς όμως μαραζώνει κάτω από την αδιαφορία και τον μνημονιακό παραλογισμό της συγκυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ