Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ψάχνουν «παράθυρα» για τους αγρότες

Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικό θέμα τα αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις. 
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 
Η συνάντηση είχε ουσιαστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και τις επόμενες μέρες σε νέα συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για ..... το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.
Στην κυβέρνηση κρατούν χαμηλούς τόνους σε σχέση με άλλες κινητοποιήσεις, καθώς οι αγρότες μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο του εθνικού οδικού δικτύου. Ωστόσο, η καθημερινή ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων προβληματίζει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Μ. Χαρακόπουλος: «Χάνουν το δίκιο τους όταν κλείνουν τους δρόμους»

Λίγο πριν από την σύσκεψη στο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης με αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr απήυθυνε έκκληση στους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. «Θέλω να καλέσω τους αγρότες να μην χάνουν το δίκιο τους, προβαίνοντας σε ακραίες ενέργειες που αποβαίνουν σε βάρος συνανθρώπων μας, όπως το κλείσιμο των δρόμων» δήλωσε ο Μ. Χαρακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Γνωρίζω τα προβλήματα των αγροτών από πρώτο χέρι. Μεγάλωσα σε μια αγροτική οικογένεια, βίωσα την αγωνία και το μόχθο τους. Κατανοώ γιατί είναι στους δρόμους και ζητώ να κατανοήσουν και αυτοί τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων της οικονομίας. Εργαζόμαστε για την άρση των χρόνιων παθογενειών του πρωτογενούς τομέα. Θέλω να καλέσω τους αγρότες να μην χάνουν το δίκιο τους, προβαίνοντας σε ακραίες ενέργειες που αποβαίνουν σε βάρος συνανθρώπων μας, όπως το κλείσιμο των δρόμων. Πιστεύω ότι η επικαιροποίηση της προγραμματικής διακήρυξης της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα με σεβασμό στις θυσίες όλων των Ελλήνων για την οικονομική ανόρθωση της πατρίδας μπορεί να αποτελέσει έναν οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας». 

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες

Οι αγρότες από την πλευρά τους τηρούν στάση αναμονής, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς βέβαια να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Περιμένουν να δουν, όπως υποστηρίζουν, ουσιαστικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ