Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Περνά στην αντεπίθεση ο Αλ. Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 
Με επίθεση στην κυβέρνηση απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στην κριτική της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης ενόψει της αυριανής διήμερης συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ από το πρωί κορυφώνονται οι ζυμώσεις ώστε να μην υπάρξουν δυο ξεχωριστές εισηγήσεις.

Τα ταξίδια σε Σόιμπλε και ΔΝΤ, η στροφή στο ρεαλισμό και η δημοσκοπική πτώση, είναι τα βασικά σημεία της κριτικής στην ηγεσία της Κουμουνδούρου. Ο Πρόεδρος του κόμματος γνωρίζοντας πως δεν θα αποφευχθεί η αντιπαράθεση στη συνεδρίαση, επιδιώκει να την .....
κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα.

«Το νέο παιχνίδι είναι ότι τάχα έχουμε εσωτερικά προβλήματα, η εσωκομματική σύγκρουση μάλιστα έχει εξαγγελθεί από εκδότες» τόνισε χαρακτηριστικά σε χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη στο tvxs και αναρωτήθηκε: «Έθεσα στον Σόιμπλε τα κατοχικά δάνεια και τη Siemens. Στο ΔΝΤ θέμα κουρέματος του χρέους και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσα το θέμα του δικαιώματος της χώρας στην εκμετάλλευση και τη χρήση της ΑΟΖ. Τι από αυτά δεν έπρεπε να κάνω; Ποια από αυτά έχει κάνει η κυβέρνηση;». 

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, αν και δεν επανέλαβε πλέον ότι θα υπάρξουν εκλογές τον Μάρτιο όπως προέβλεπε, καλώντας το κόμμα του για αγώνα αντοχής και όχι για αγώνα ταχύτητας. «Δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τον τόπο. Δεν θέλει ο τόπος άλλο ένα κόμμα που θα στερείται αξιοπιστίας» δήλωσε.

Και η εσωκομματική αντιπολίτευση, όμως, αν και φέρεται αποφασισμένη να θέσει τα θέματα στη συνεδρίαση της ΚΠΕ δεν προτίθεται να τραβήξει στα άκρα την αντιπαράθεση επιδιώκοντας σε αυτή τη φάση την καταγραφή του συσχετισμού δυνάμεων.

Από το βράδυ χθες γίνονται σοβαρές παρασκηνιακές προσπάθειες για να διαμορφωθεί μια ενιαία εισήγηση και να μην υπάρξει αντιεισήγηση από το Αριστερό Ρεύμα και τους συμμάχους του. Ο Συντονιστής της Γραμματείας Δημήτρης Βίτσας, μάλιστα, έχει λάβει και εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη, αλλά και συνιστώσες.

Οι προϋποθέσεις που θέτει το Αριστερό Ρεύμα για την ενιαία εισήγηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις κύκλων του στο Real.gr χθες, είναι ο σεβασμός της προγραμματικής συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη Συνδιάσκεψη για κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων (κάτι που προτίθεται να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας), για στροφή στους κοινωνικούς αγώνες (κατεύθυνση στην οποία συμφωνεί απολύτως) και στην επιδίωξη συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς, όπου αρχίζουν και τα δύσκολα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ