Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

“Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου

Ο Π. Μαρινάκης λίγο πριν τη ΔΕΘ διέψευσε τα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο επικαλούμενος το παράδειγμα της Ισπανίας. Ποιος ο πραγματικός λόγος που δεν συζητά το θέμα η κυβέρνηση.

Φρένο στα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο βάζει το Μαξίμου, δύο ημέρες πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα σε σχετική ερώτηση του NEWS 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Δήλωσε ειδικότερα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση μόνιμων μειώσεων φόρων, αλλά υποστήριξε ότι “όπως έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες, το μέτρο αυτό (της μείωσης ΦΠΑ) δεν έφτασε στον καταναλωτή, αλλά οδήγησε σε αυξήσεις των τιμών”. Έφερε δε ως παράδειγμα προς αποφυγή την Ισπανία.

“Το χειρότερο είναι πως όταν επανέλθει ο ΦΠΑ στο προηγούμενο ποσοστό, τότε γίνεται περαιτέρω αύξηση των τιμών”, υποστήριξε επίσης ο κ. Μαρινάκης. Επικαλέστηκε ότι “για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έχουμε μειώσεις στις τιμές τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ” καθώς και ότι ο μέσος όρος του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα είναι μικρότερος από το μέσο όρο της ΕΕ.

“Είναι μία μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε γιατί πρέπει να έχουμε μήνες μείωση για να καλύψουμε το 20% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, αλλά με μέτρα που ξέρουμε ότι θα αποδώσουν”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ