Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Στο στόχαστρο η «ψυχή» της ασχημούλας του κάμπου!


·         "Ο παλιός κόσμος αλλάζει, έρχεται μεταμφιεσμένος σαν καινούργιος"

·    Επέλαση ιδιωτικών συμφερόντων, χωρίς τέλος (!)

·   Η κοινοβουλευτική αριστερά αμήχανη και αδιάφορη 

·   Οι δημότες δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια!

     ·   Ένας άλλος Δήμος Αγρινίου - για όλους - είναι εφικτός!

ΑΓΡΙΝΙΟ: Μια πόλη που δεν εισάγει εισοδήματα, που πουλά ένας στον άλλον, που η νεολαία μεταναστεύει, όσοι μένουν στη πόλη βιώνουν τα αδιέξοδά της. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που πλουτίζουν, όχι όμως από το μισθό τους!

Ζούμε σε μια πόλη που βρίσκεται σε αποδρομή… ένας τόπος που δεν έχει μέλλον (έτσι που «πηγαίνει» …), παρά τα δήθεν και τα «σουρτα - φέρτα» των κομματικών στελεχών και των οικονομικών παραγόντων (παλαιών και νέων)….. Ένας διευρυμένος δήμος Αγρινίου που έμεινε ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά. Μια πόλη που έχασε τη ψυχή της, τα χωριά έχουν αφεθεί στη τύχη τους, καθημερινά μικραίνουν-λιγοστεύουν. 

Υπάρχουν αιτίες, όπως και υπεύθυνοι.

Ας κοιτάξουν όλοι αυτοί τα τελευταία στοιχεία απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ; Τι δείχνουν; Μάλλον τόπος αποδρομής είναι ο τόπος μας και ΟΧΙ Να ζεις(!)

Η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει.
Μικραίνει το ψυχικό τοπίο της πόλης. Οι δημότες νιώθουν ξένοι στον τόπο τους!
Νομίζουν κάποιοι ότι οι δημόσιοι χώροι, οι πλατιές, ο πολιτισμός, οι ιδέες, οι ανάσες και τα συναισθήματα των πολιτών της πόλη τους ανήκουν...
Μουτζουρώνουν, την ιστορία της πόλης, μετατρέποντας τους δημότες σε πελάτες.

Η φτώχεια στη πόλη δεν κρύβεται. Βέβαια τη συνολική ευθύνη, έχει κύρια το κεντρικό πολιτικό σύστημα εξουσίας. Η δημοτική αρχή, δεν τολμά να πάει κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, παρά κάποια εκ. ευρώ που πετάγονται δεξιά και αριστερά στις λάκκες δεν καταφέρνει να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα(!)
Η αντιμετώπιση σήμερα του αυταρχικού πλαισίου λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, που έχει μετατραπεί ως "υπηρέτη" και μακρύ χέρι της κυβέρνησης των "Ιερολοχιτών" της γερμανικής ευρωπαϊκής ελίτ (σε βάρος των τοπικών κοινωνιών), ακούει στο πάνδημο αίτημα για ΕΝΟΤΗΤΑ και κοινή δράση των δυνάμεων της ανεξάρτητης αριστεράς, με δημοτικά σχήματα που θέλουν να αντισταθούν σε αυτόν τον ολοκληρωτισμό!
Οι τοπικές κοινωνίες το επόμενο διάστημα των εκλογών, θα βρεθούν μπροστά στις επιδιώξεις και σχεδιασμούς, των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, για τη πλήρη ιδιωτικοποίηση των περισσότερων δημοτικών υπηρεσιών.

Τα χωριά μας θα γίνουν ακατοίκητα «κουτσοχώρια», δεν έχει μείνει τίποτε, πρέπει να επανέρθει ο κοινοτισμός έστω διευρυμένος, να πάρουν οντότητα οι Δημοτικές Ενότητες.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι αναξιοποίητες και εγκαταλελειμμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές, οι υδάτινοι πόροι της περιοχής μας (Τριχωνίδα, Λυσιμαχεία, νερά – ΔΕΥΑ, πηγές, Αχελώος, ιαματικά λουτρά), καθώς και το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα, όπως επίσης μια σειρά, δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, συλλογή σκουπιδιών - ανακύκλωση, δημοτικοί χώροι, δρόμοι, συντηρήσεις σχολείων, αθλητικών χώρων, παιδότοποι κ.α.). Ποιος θα προστατεύσει αυτόν το δημόσιο – δημοτικό μας πλούτο;

Άλλωστε οι διακηρύξεις και η πολιτική της κυβέρνησης είναι να εμπλακούν άμεσα στη παροχή δημοτικών υπηρεσιών μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα π.χ. ενέργεια, καθαριότητα, πράσινο, διαχείριση κ.α. Νωπές είναι οι δηλώσεις σημερινού υπουργού για το θέμα της περισυλλογής των σκουπιδιών, η οριζόντια χρέωση των υπηρεσιών αυτών για κάθε νοικοκυριό, ανάλογα με τον όγκο τους!!!

Όπως φαίνεται ετοιμάζεται η θηλιά στις τοπικές κοινωνίες, απλά επιλέγουμε (με την ψήφο μας?) αυτούς που θα τραβήξουν το σχοινί. Το χαλί στρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (!)

Η πολιτική αυτή της διάλυσης, σε ότι έχει απομείνει από τις δημοκρατικές κατακτήσεις, σκοπεύει τον Συλλογικό Άνθρωπο, υπέρ του ατομικού, αυτό πρέπει να αποτραπεί και με αυτές τις δημοτικές εκλογές που έρχονται.

Επιτέλους Να αρνηθούμε να μετατραπούμε σε πελάτες, παροχής δημοτικών - ιδιωτικών υπηρεσιών, που ετοιμάζει μεθοδικά η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με τους "εθνικούς ευεργέτες..." και τους δημάρχους και περιφερειάρχες, που πιστά εφαρμόζουν ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς οι ελίτ της γερμανικής ΕΕ.


Είναι φανερό ότι η "πολιτική" και η δημοκρατία δεν πρέπει να εγκλωβιστούν, στα επιχειρηματικά σχέδια, ορισμένων, που στόχος τους είναι η άμεση διαχείρισης του νέου  πακέτου  στήριξης και ανάκαμψης 32+19 δις, το νέο ΕΣΠΑ, και των κοινωνικών δημοτικών αγαθών και υπηρεσιών. Άλλωστε είμαστε γνωστοί σε αυτή την πόλη και κανένας δεν μπορεί να γελάσει κανέναν.

 Υπάρχει διέξοδος;

Τα πολιτικά αδιέξοδα της κεντροαριστεράς καθώς τα οικονομικά συμφέροντα στο κοινωνικό οικονομικό σύστημα, έχουν υπερισχύσει, δείχνουν και τη γύμνια σε επίπεδο συγκρότησης ενός πόλου σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική (νέα τζάκια), που διαμορφώνεται  σήμερα στο Δήμο Αγρινίου.

Η ομφαλοσκοπήσεις, ο μικροηγεμονισμός και οι θεσιθηρίες και ο κομματικός ανταγωνισμός, δεν ενισχύουν τη συγκρότηση ενός κοινού ψηφοδελτίου, ανένταχτων πολιτών με δυνάμεις που θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρόγραμμα στο Δήμο Αγρινίου. Αντίθετα η αποχή περιθωριοποιεί το λαϊκό στοιχείο από διεκδικήσεις και το υ δημοκρατικού ελέγχου στα κέντρα των αποφάσεων.

Οι κοινωνικές, πολιτικές δυνάμεις και τα κινήματα που υπάρχουν και κάθε ανεξάρτητος πολίτης, που κατανοούν και θέλουν μια νέα αρχή στον διευρυμένο δήμο Αγρινίου, πρέπει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023, να αναθεωρήσουν τις μέχρι τώρα παγιοποιημένες παραδοχές, της καταμέτρησης δυνάμεων κλπ. Ας ξεπεραστούν οι κομματικοί και επιχειρηματικοί στόχοι που απροκάλυπτα πλέον εκβιάζουν, όπως επίσης οι προσωπικές ή και συλλογικές πικρίες της προηγούμενης περιόδου για το καλό των δημοτών και του τόπου. Ας ξεπεραστούν, όποιες αδυναμίες όλων, προσωπικές και συλλογικές.

Η ανάληψη πρωτοβουλίας, πρέπει με σαφή τρόπο να ενισχύει την κατεύθυνση ενός ικανού μετώπου, να αναμετρηθεί νικηφόρα, με τη νεοφιλελεύθερη και κατώτερη των περιστάσεων αλαζονική Δημοτική αρχή Αγρινίου και των επιχειρηματιών που φαντάζουν ως οι σωτήρες του κάμπου….

 Ένα άλλος αναγκαίος στρατηγικός και βιώσιμος σχεδιασμός, για όλη την περιοχή μας, που τον στερήθηκε, είναι αναγκαίος, εμείς οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να τον επιβάλουμε.

 Θέλουν το δήμο Αγρινίου κομματικό φέουδο και "λιβάδι" τους και τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους.

Ένα δημοκρατικό μέτωπο αντίστασης εδώ και τώρα, με αγωνιστικό πλαίσιο που θα αντιπαρατεθεί ευθέως με την κίνηση των ετερόκλητων οικονομικών συμφερόντων, που  επιδιώκει με κάθε τρόπο, να υφαρπάξει τη σιωπή των δημοτών, για να «αλλάξει» το τοπίο, όπως λένε στο λογότυπό τους. Δηλαδή να παραδοθούν ο κάμπος και τα βουνά του δήμου στους σύγχρονους «κοτζαμπάσηδες»; 

Δεν είναι υποκειμενική υπόθεση κανενός η αντιπαράθεση ιδεών και αρχών αλλά συλλογική αναγκαιότητα.  

Είναι μάλιστα αντικειμενική ανάγκη των καιρών, για την ανατροπή καθεστωτικών αντιλήψεων, στη τοπική διοίκηση, που προσβάλει και μειώνει τους Δημοκρατικούς αγώνες της πόλης και όλους αυτούς, που έχουν προσφέρει και θυσιαστεί για τη δημοκρατία. .

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ χτίζονται τα Μέτωπα !

Όσα τείχη και να σηκώσουν οι πολιορκούμενοι θα τα ρίξουν.

 👍"…γιατί οι Άνθρωποι κάνουν τις πόλεις" 

Υ.Γ. Άμεσα (στο παρα 5΄) να πάρουμε τη πρωτοβουλία, να συναντηθεί ο δημοκρατικός αριστερός κόσμος του δήμου Αγρινίου, ανοιχτά σε ένα κάλεσμα δημιουργίας μετώπου Νίκης και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.  

Αγρίνιο, 26 Αυγούστου 2023

Από τους Ανένταχτους Πολίτες Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ