Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Τι απαντά η Δημοτική Αρχή Θέρμου στην αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό


Χρειάστηκαν περισσότερες από 10 ώρες συζητήσεων σε τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Θέρμου, πράγμα που οφείλεται στη συμπαιγνία του επικεφαλής της μείζονος....
αντιπολίτευσης κ. Θ. Κασόλα με τους άλλους πρόθυμους συνοδοιπόρους του.
Κι ενώ στοιχειώδεις λόγοι σύνεσης θα επέβαλλαν τουλάχιστο την αποσιώπηση επί του θέματος εκ μέρους τους, εντούτοις διαπιστώνουμε να επανακάμπτουν με δημόσια ανακοίνωση μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα.
Χρειάστηκε, φαίνεται, να προσπαθήσουν πολύ - έτσι μόνο δικαιολογείται τόσος πολύς χρόνος που μεσολάβησε από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως τη στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση - προκειμένου να βρουν κάποιες δικαιολογίες για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.
Και ενώ όλο αυτό υπήρξε αποτέλεσμα μιας άστοχης πολιτικής ενέργειας του κ. Θ. Κασόλα και των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων που προέρχονται από την πλειοφηφούσα στις εκλογές παράταξη του Δημάρχου, οι οποίοι σε αγαστή συμπαιγνία επέλεξαν να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, τη στιγμή που είχαν φροντίσει να μην προσέλθουν, όπως όφειλαν, στη σχετική συνεδρίαση του αρμοδίου οργάνου, της Οικονομικής Επιτροπής, και να θέσουν τις όποιες διαφορετικές θέσεις τους επί του αντικειμένου. Θέσεις, οι οποίες απλά αποτελούσαν φύλλο συκής, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στη συνέχεια και έχει εξηγηθεί δεόντως.  Επιπλέον, οι ίδιοι άνθρωποι είχαν νωρίτερα ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα στο οποίο έπρεπε να συμπεριληφθούν οι όποιες διαφορετικές θέσεις, πράγμα που δεν έκαναν. Χρησιμοποίησαν, όμως,  προσχηματικούς λόγους για να αιτιολογήσουν τη στάση τους αυτή.
Στη συνέχεια διαπίστωσαν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν και ζητούσαν διέξοδο διαφυγής. Αυτή η διέξοδος δόθηκε, και καλώς, από τη συμπολίτευση.
Και ενώ υπήρξε απεγκλωβισμός από το αδιέξοδο χωρίς νικητές και ηττημένους, όπως εύστοχα ειπώθηκε κατά την τελευταία σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και έπρεπε να γίνει το αυτονόητο, να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις, πόσο μάλλον οι δημόσιες αντιπαραθέσεις επ' αυτού, διαπιστώνουμε ότι ο κ. Θ. Κασόλας επανέρχεται με δημόσια ανακοίνωση, μέσω της οποίας ούτε λίγο πολύ αποδίδει τη ευθύνη στη συμπολίτευση και στον Δήμαρχο χρησιμοποιώντας μάλιστα πομπώδεις εκφράσεις, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια. Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε ότι "εκεί που μας χρώσταγαν μας ζητάνε και το βόδι". Κι έτσι παρατηρείται το οξύμωρο αντί να προβεί ο κ. Θ. Κασόλας σε μια γενναία πράξη ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που προκάλεσε με την άστοχη αυτή κίνησή του, να πασχίζει απεγνωσμένα να αποδιώξει από πάνω του τις βαριές ευθύνες του και να τις αποδώσει ατόφιες στη συμπολίτευση.
Δεν υπάρχει λόγος να γίνει αναλυτική παράθεση ολόκληρου του ιστορικού της υπόθεσης - έχει γίνει, εξάλλου, αυτό αναλυτικά σε άλλες ανακοινώσεις καθώς και στις πολύωρες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου - και οι πολίτες έχουν σχηματίζει πλήρη άποψη γι' αυτό, αλλά δεν μπορεί να μην ειπωθούν κάποια πράγματα που να απαντούν στη διαστρέβλωση της αλήθειας που περιλαμβάνεται στην εν λόγω ανακοίνωση του κ. Θ. Κασόλα.
Συγκεκριμένα:
1) Αποδίδονται ευθύνες για τον τρόπο που εισήχθη προς ψήφιση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (δηλαδή για ψήφιση συνολικά και όχι κατά κωδικό), αλλά αποκρύπτεται ότι με αυτόν τον τρόπο εισαγόταν το θέμα και όλα τα προηγούμενα χρόνια και ουδέποτε υπήρξε αντίρρηση επί της διαδικασίας, ενώ αποκρύπτει ότι ακόμη κι έτσι υπήρχε δυνατότητα καταψήφισης ή τροποποίησης οποιουδήποτε κωδικού, πράγμα που δεν ζητήθηκε, αλλά, αντίθετα, χρησιμοποιήθηκαν προσχηματικοί λόγοι για να δικαιολογήσουν την καταψήφιση εκ μέρους τους, η οποία είχε αλλότριους σκοπούς.
2) Αναφέρεται ότι στην τρίτη συνεδρίαση έγινε ψηφοφορία επί των κωδικών, αλλά αποκρύπτεται ότι στην ουσία δεν άλλαξε κάτι, αφού πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό θέμα και όχι για θέμα ουσίας, πράγμα που αποδεικνύεται από το ότι υπήρξε θετική ψήφος χωρίς τροποποίηση κανενός κωδικού παρά μόνο δέσμευση για υλοποίηση κάποιων μελετών για έργα, πράγμα που έτσι κι αλλιώς ίσχυε από την αρχή.
3) Όσο για κάποιες άλλες αναφορές περί του ζητήματος, όπως αυτή που αναφέρεται σε καθυστέρηση ....11 ολόκληρων ημερών για εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη Απόφασης, είναι ανάξιες λόγου, εξάλλου έχουν εξηγηθεί πέραν του δέοντος.
Στο κλείσιμο της ανακοίνωσης, βέβαια, ο κ. Θ. Κασόλας αποκαλύπτει τις προθέσεις του, που δεν είναι άλλες από την πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος εκ μέρους του με διαστρέβλωση της αλήθειας.
Της αλήθειας που γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες αναφορικά με τη δυνατότητα παραγωγής έργου και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής πλειοψηφίας και του Δημάρχου από τη μια και της κωλυσιεργίες και του ακατάσχετου βερμπαλισμού που χαρακτηρίζει την τακτική του κ. Θ. Κασόλα από την άλλη. Μια τακτική στην οποία ο κ. Θ. Κασόλας επιδίδεται, είναι αλήθεια, απαρέγκλιτα και με αξιοζήλευτη μεθοδικότητα σε οποιαδήποτε ευκαιρία, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στις ανακοινώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στις πάμπολλες κάθε τόσο αναφορές του - τόσο του ιδίου όσο και όσων ο ίδιος προτρέπει περί αυτού - προς τις ποικιλώνυμες υπηρεσίες.
Οι πολίτες όμως έχουν γνώμη και κρίση, μπορούν να συγκρίνουν πρόσωπα, τακτικές και αποτελέσματα και επιφυλάσσουν την κατάλληλη απάντηση στον κ. Θ. Κασόλα, την οποία θα τη δώσουν στις εκλογές του Μαΐου.
Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Θέρμου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ