Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για την Ημέρα Μνήμης Της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 
«H Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ημέρα Μνήμης για την προσφυγιά, τις λεηλασίες, τις σφαγές και τις θυσίες. Τη μνήμη αυτή του μαρτυρίου την... κρατούμε άσβεστη στην ιστορική μας συνείδηση ως εθνικό χρέος. 

Η σημερινή ημέρα μας παροτρύνει να θυμηθούμε όλες τις αρχές που σμίλευσαν τον Ποντιακό χαρακτήρα. Το θάρρος, την υπερηφάνεια, την εθνική αξιοπρέπεια. Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί στη λήθη η ιστορική παρακαταθήκη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν και ξεριζώθηκαν από τη γη τους.

Είναι χρέος μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, αυθεντική και αναλλοίωτη, την ιστορική αλήθεια. Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να λησμονήσουμε τα θύματα ενός απάνθρωπου εγκλήματος, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ