Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΚΙΝΑΛ: «Απορρόφησαν» μερικώς τους κραδασμούς Χριστουδουλάκης – Κατσιφάρας στο Αγρίνιο

H υποστήριξη στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα στην Νομαρχιακή Συνέλευση που έγινε στο Αγρίνιο την Δευτέρα.

Παρών στην σύσκεψη της Δευτέρας, ήταν ο νεαρός Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ...
Μανώλης Χριστοδουλάκης, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον μια πολύ «ζωντανή» συζήτηση με προβληματισμό και ενστάσεις.
Προβληματισμός που εστιάστηκε στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα, που επίσης παρέστη στην εκδήλωση και που άκουσε ουκ ολίγα μέλη-στελέχη να τον καλούν να αποσαφηνίσει το τι σημαίνει «στήριξη» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι εξ αυτών, όπως ο πρώην Γραμματέας κ. Κωστακόπουλος και το μέλος της Ν.Ε. κ. Σαμαράς, έχουν ήδη πάντως αποφασίσει την κάθοδο τους με τον Αχαιό πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Σπηλιόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε να διευκρινιστεί τι ρόλο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην σύνταξη του προγράμματος της παράταξης Κατσιφάρα, στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων κλπ.

Άλλοι πάλι, προειδοποίησαν πως θα είναι «απέναντι» από τον Περιφερειάρχη, εάν διαπιστώσουν ενεργή εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι γνωστοποίησαν την ειλημμένη απόφαση τους να μην υποστηρίξουν.

Ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ξεκαθάρισε πως η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ, δεν σημαίνει ότι απορρέουν «υποχρεώσεις» απέναντι του, ή ότι υπήρξε οποιαδήποτε περίπτωση συμφωνίας ή «συναλλαγής».
Tόνισε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ένδεια του σε στελέχη αυτοδιοικητικά, προχώρησε στην στήριξη καταξιωμένων στελεχών του ΚΙΝΑΛ και έκανε γνωστό πως οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους θα ανακοινωθούν εντός του Δεκεμβρίου, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και τις βουλευτικές, για τις οποίες θεώρησε πολύ πιθανό η διεξαγωγή τους να είναι μέχρι τον Μάιο.
Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώθηκε στην δευτερολογία του κ. Κατσιφαρα, που ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένος να αρνηθεί την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε πως δεν υπήρξε καμιά συμφωνία και πως ο κορμός του ψηφοδελτίου του, «θα είναι ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα ήταν σαφείς οι αιχμές του κατά «ορισμένων» που και κατά το παρελθόν στάθηκαν απέναντι του, ειδικά το 2014, αφήνοντας να εννοηθεί πως και τώρα είναι οι ίδιοι.
Θύμισε ακόμη πως δέχθηκε σφοδρή και άδικη κριτική, χωρίς ό ίδιος ποτέ να θελήσει να απαντήσει.
«Δεν διαπραγματεύτηκα με κανέναν. Έρχονται κάποιοι χώροι και μας στηρίζουν. Θα το αρνηθούμε; Αν ήμασταν αποτυχημένοι θα μας στήριζαν;», ρώτησε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος τόσο στη δική του θητεία όσο και σε αυτήν του Στ. Αρναουτάκη στην Κρήτη.

Επισήμανε πως η Περιφέρεια έχει το καλύτερο πρόγραμμα στην Ελλάδα και έκανε εκτενείς αναφορές στο έργο που επιτελέστηκε από το 2010. «Θα χαιρόμουν να μιλήσουμε τρεις μέρες για το έργο μας στην Περιφέρεια. Το 2014 δεν έγινε καμία διαδικασία στο χώρο.

Δεν ήθελε κανείς, και εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Θέλουμε πλειοψηφική παράταξη; Αν ναι πρέπει να είναι ανοικτή, αλληλέγγυα και με προοπτική. Η παράταξη μας δεν ήταν ποτέ κομματική. Ο κορμός ήταν ΠΑΣΟΚ και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν μπορώ να απαγορεύσω και σε κανέναν να στηρίξει.

Να επιλέξουμε τι θέλουμε. Μια πλειοψηφική παράταξη , νικηφόρα και με προοπτική; Η απλά να καταγράψουμε δυνάμεις; Ας αποφασίσουμε», είπε ακόμη ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ