Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Αντί ευχών για το 2019!

Φθάνουμε αισίως στο ξημέρωμα της νέας χρονιάς. Με ελπίδες και όνειρα για αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, σε οικογενειακό, σε συλλογικό, αυτοδιοικητικό πολιτικό εθνικό. 
Με ελπίδα για έναν νέο κόσμο ανοιχτό σε νέα πρόσωπα και νέες...
ιδέες. Ανοιχτό σε νέες αντιλήψεις. Τι σημαίνει όμως το ΝΕΟ; Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα μέσα μας πώς το ΝΕΟ δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από ένα αρυτίδιαστο πρόσωπο. Όσο και να ξεγελάσει στην αρχή, στην συνέχεια αρχίζει και κακοφορμίζει. Κάποιοι στην πόλη μας θεωρούν πως μπορούν να διαμορφώσουν τις απόψεις της κοινωνίας χωρίς την ίδια την κοινωνία. Θεωρούν τους ανθρώπους έναν όχλο που άγεται και φέρεται ανάλογα με τις απόψεις τους.
 Οι άνθρωποι τρέχουν όλη μέρα προσδοκώντας για ένα καλύτερο μέλλον. Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στην αυγή μιας νέας δύσκολης εποχής, όπου ο πλούτος μοιράζεται σε λίγους. Τις επιλογές του αστικού πολιτικού συστήματος να υπηρετεί πιστά τα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές της ΕΕ στον πρωτογενή τομέα, ενώ το Αγρίνιο τις βιώνει σε όλα τα επίπεδα αφού έχει αφεθεί στην τύχη του. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι αρχιερείς της κομματικής καμαρίλας και ας το αποδεχτούν. Η κοινωνία δεν είναι μια κλειστή κομματική διαδικασία με μεταφερόμενους κατευθυνόμενους ψηφοφόρους.

Στην αυγή της νέας εποχής θα ανταμώσουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι χωρίς ιντστρούκτορες με μόνο στόχο την βελτίωση του τόπου μας. Οι μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη η ιστορία δεν θα γίνουν ούτε με ευχές, ούτε και με προσευχές αλλά με ανάποδες στροφές, κάποιων αποφασισμένων που αναζητούνται! Πορευόμαστε στο εκλογικό έτος 2019, τοπικά και κεντρικά  με το πολιτικό δράμα του πολυκερματισμού των κοινωνικών δυνάμεων της αριστεράς να συνεχίζεται. Ταυτόχρονα το «θηρίο» βρυχάται σε όλη την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή ελίτ φουλάρει προς τον μεσαίωνα με τον κόσμο της εργασίας να περιορίζεται πρόσκαιρα σε κάποια ισχνά επιδόματα και «κοινωνικά» συσσίτια με το μέλλον για τους νέους  αβέβαιο.
Αυτό θα είναι και το 2019....
ΥΓ. Η κάρτα είναι του φίλου Λευτέρη από τα Γιάννενα
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ