Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Συνεργασία Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με το Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου για έργα που αναβαθμίζουν το Αγρίνιο


Συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Γιώργο Παπαναστασίου  είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των...
κατοίκων του Αγρινίου, έργα υποδομής, αλλά και έργα που ενισχύουν τη βιωσιμότητα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, τη Δευτέρα 26  Μαρτίου 2018.
Στη διάρκεια της συζήτησης έμφαση δόθηκε στην πορεία υλοποίησης έργων που εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση (ΒΑΑ) Αγρινίου και  σε προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων.
Έχουν ήδη ενταχθεί δύο έργα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.  Η  Λειτουργική Αναβάθμιση Επιχειρηματικού Κέντρου ΝΑ Είσοδος Πόλεως Αγρινίου και ο  Εκσυγχρονισμός και  η επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων Αγίας Βαρβάρας, συνολικού  προϋπολογισμού 5.767.741, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αγρινίου που  βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης.
   Από την πλευρά του Δήμου ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη σχολική στέγη, τα έργα ύδρευσης, αλλά και την δρομολόγηση αντιπλημμυρικών έργων, όπως επίσης για  έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες.
Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης  ανέφερε στον Πρόεδρο της ΠΕΔ ότι έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για τις αστικές αναπλάσεις 10 Δήμων, προϋπολογισμού 16.000.000 ευρώ, ευκαιρία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δήμοι.  Συζήτησαν ακόμη, για την ενεργοποίηση προσκλήσεων από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, κινητοποιώντας 35.000.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν στους Δήμους για έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην  ανάγκη που καταγράφεται, μέσα από τη συνεχή διαβούλευση που πραγματοποιείται με Δήμους και ΔΕΥΑ, για  περαιτέρω ενίσχυσης με πόρους των έργων ύδρευσης.
«Με τη συνεργασία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης θα τα  καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε έργα χρήσιμα για τους πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή, η διαχείριση του ΕΣΠΑ από την Αυτοδιοίκηση είναι κατάκτηση. Εμείς δουλεύουμε για να ενώνουμε υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, με τη διαβούλευση, τη συνεργασία, την ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων. Έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη  Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, ο Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος και ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Τζιώλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ