Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Περιοδείες της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ - Παναιτώλιο & σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας

Πραγματοποιήθηκαν οι περιοδείες από  κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη  το βράδυ στο Παναιτώλιο και την Παρασκευή το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας.
Ο Ν. Μωραΐτης στη ομιλία στο Παναιτωλιο μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Ότι η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους. «Δεν πάνε μαζί τα κέρδη και οι λαϊκές ανάγκες, είναι ασυμβίβαστα αυτά μεταξύ τους. Ή θα κερδίζει το κεφάλαιο ή θα κερδίζουν οι εργαζόμενοι», σημείωσε χαρακτηριστικά Όπως εξήγησε, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα ήρθαν για να μείνουν, αναδεικνύουν το αντιλαϊκό χαρακτήρα της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής. Και όταν λέμε συνολική κυβερνητική πολιτική, εννοούμε και την εσωτερική πολιτική και την εξωτερική πολιτική.
Άλλωστε, η μια είναι συνέχεια της άλλης. Δεν γίνεται να έχεις φιλολαϊκή και φιλειρηνική πολιτική στο εξωτερικό, όταν ματώνεις το δικό σου λαό στο εσωτερικό, όταν και στις δύο περιπτώσεις κριτήριό σου είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου, που για το μεν εσωτερικό σημαίνει μέτρα, φτώχεια, μνημόνια, εκμετάλλευση, για το δε εξωτερικό σημαίνει συμμετοχή - εμπλοκή της χώρας σε πολέμους, επεμβάσεις, στο πλιάτσικο που διεξάγεται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας. 
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ότι και στα εσωτερικά ζητήματα και στα εξωτερικά μπορεί να κάνει πολύ καλά τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημείωσε ότι αυτό σημαίνει συμμετοχή στο μοίρασμα της περιοχής μέσω των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, των οποίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι «σημαιοφόρος» και τόνισε ότι αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη διότι κινδυνεύουμε να συρθούμε σε ένα γενικευμένο πόλεμο για να μοιράσουν αυτοί που έχουν τον πλούτο την περιοχή και πρόσθεσε ότι οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν εναντίον του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και να χαράξουν το δικό τους δρόμο. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης στην Πυροσβεστική Αμφιλοχίας  ήταν τα προβλήματα της   Υπηρεσίας όσο και των πυροσβεστών. Όλα αυτά είναι απόρροια μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Μπορεί να επιταχύνθηκε λόγω της κρίσης. Έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση του προϋπολογισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι ότι τα κύρια και πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν  οι πυροσβέστες είναι και οι μεγάλες περικοπές των μισθών τους, όλα αυτά τα μέτρα και οι νόμοι έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση, οι οποίοι μαζί με τη φορολογία έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές που ξεπερνούν το 50% στους μισθούς και τις συντάξεις.
Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι να ανοίξει μια κουβέντα με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες. Φέραμε το ζήτημα στη Βουλή, θα το ξαναφέρουμε, επισήμανε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι και δικιά σας υπόθεση. Εναπόκειται και σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα από το συνδικαλιστικό σας όργανο. Γι' αυτό θα πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να παλέψετε σε αυτή την κατεύθυνση. Να προστατέψετε τον εαυτό σας πρώτα απ΄ όλα, τις οικογένειές σας, και να είστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον ανάλογο με την υπηρεσία, με το λειτούργημα στην κυριολεξία, που επιτελείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ