Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Τα 30 πιο όμορφα ορεινά χωριά της χώρας μας! (PHOTOS)

Οι επιλογές για χειµερινές αποδράσεις στη χώρα µας είναι πολύ περισσότερες απ' ό,τι νοµίζετε και η... ορεινή ελληνική ενδοχώρα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα! Πάρτε...
ιδέες και απολαύστε ανεπανάληπτη φύση, τζάκι και... τσιπουράκι στα πιο όµορφα µέρη!

Αράχωβα
Αµφιθεατρικά χτισµένη στις πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα είναι ο δηµοφιλέστερος ορεινός προορισµός της χώρας µας, µε επίκεντρο το αγαπηµένο άθληµα του χειµώνα, το σκι, και το περίφηµο Χιονοδροµικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο από φέτος έχει αναβαθµιστεί. Ο κεντρικός δρόµος του χωριού και η πλατεία Λάκκα συγκεντρώνουν όλη την κίνηση, ενώ τα πετρόκτιστα κατά το παραδοσιακό στυλ κτήρια (µε τους υπέροχους ξενώνες να ξεχωρίζουν) δηµιουργούν ένα ασυναγώνιστο σκηνικό οµορφιάς και γραφικότητας! Ραγδαία εξελισσόµενο «προάστιο» της Αράχωβας είναι το Λιβάδι, που διακρίνεται για τα πολυτελή τύπου chalet καταλύµατα και cafe-bars του. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για µια σειρά δραστηριότητες (όπως πεζοπορία στη φύση), ενώ µεγάλο ατού είναι και η γειτνίαση µε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών!
Πώς να πάτε: Οδικώς από Αθήνα µέσω της ΕΟ Αθηνών-Λαµίας και στρίβοντας για Θήβα-Λιβαδειά και ΕΟ Λιβαδειάς-Άµφισσας, ή στρίβοντας στο ύψος του Κάστρου προς Λιβαδειά και ΕΟ Λιβαδειάς-Άµφισσας. Απόσταση: 166 χλµ.
Επτάλοφος ( Αγόριανη)-Πολύδροσος
Δύο γραφικότατα χωριά του Παρνασσού, που έχουν γνωρίσει τελευταία µεγάλη τουριστική ανάπτυξη, προσφέροντας µια λιγότερο κοσµική εναλλακτική της Αράχωβας. Σηµαντικό ατού και των δύο είναι η εγγύτητα στο Χιονοδροµικό Κέντρο Παρνασσού και το ότι περιβάλλονται από ιδιαίτερης οµορφιάς φυσικά τοπία - είναι κυριολεκτικά «πνιγµένα» στο πράσινο! Στην Αγόριανη (επίσηµη ονοµασία Επτάλοφος) ξεχωρίζει το ειδυλλιακό σκηνικό της κεντρικής πλατείας µε τα ταβερνάκια, αλλά και ο καταρράκτης-σήµα κατατεθέν του χωριού. Η Πολύδροσος, ανάµεσα στον ορεινό όγκο και την κοιλάδα του βοιωτικού Κηφισού, έχει να επιδείξει ιδιαίτερη φυσική καλλονή, αλλά και διαρκώς αναπτυσσόµενη υποδοµή.
Πώς να πάτε: Για την Αγόριανη θα ακολουθήσετε την ίδια διαδροµή µε την Αράχωβα και, µετά από αυτή, θα συνεχίσετε για 24 χλµ. Η Πολύδροσος απέχει 14 χλµ. από την Αγόριανη, αν και µπορείτε να φτάσετε εκεί µέσω ΕΟ Λιβαδειάς-Λαµίας και Αµφίκλειας.
Δείτε και τα υπόλοιπα χωριά εδώ
Το είδα στον φωνακλά 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ