Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τα «άκουσε» ο Θεοτακάτος Πρόεδρος της ΑΣΠΕ στην εκδήλωση των Πολυτέκνων στο Αγρίνιο

Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος επιβεβαιωθήκαμε ότι και αυτή η εκδήλωση «εσπερίδα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων για το δημογραφικό πρόβλημα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (30-3-2013) ότι θα ήταν μια παρουσία δημοσίων σχέσεων του Πρόεδρου της ΑΣΠΕ. Με την αρωγή βεβαίως των τοπικών «οργάνων» οι οποίοι για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι δεν έχουν ουσιαστικά επεξεργασμένες θέσεις ούτε και για το δημογραφικό ζήτημα που υποτίθεται μας κάλεσαν να ενημερωθούμε.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων φρόντισε να καλέσει  και να χαιρετήσουν αυτοί που ενώ επαίρονται για κάποιες κοινωνικές δομές που έφτιαξαν αλλά όμως ξέχασαν ότι μιλούσαν μπροστά σε αυτούς που......
απέκλισαν μαζί με την μητρόπολη από τη σύμπραξη για το κοινωνικό παντοπωλείο στο Αγρίνιο. 
Αντίθετα ο Σύλλογος δεν προσκάλεσε επιστημονικά σωματεία της πόλης που θα μπορούσαν να προσδώσουν μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στην εκδήλωση, όπως είναι ο ιατρικός Σύλλογος, οι εκπαιδευτικοί κ.λ.π.

Η Ομοσπονδία Πολυτέκνων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, που ο Σύλλογος μας είναι ιδρυτικό μέλος σε ανακοίνωσή της (Αριθ. Πρωτ. 124/30-3-2013) δεν συμμετείχε στην εκδήλωσε και διαμαρτύρεται ότι αν και προσκλήθηκε δεν αναφέρονταν (σκόπιμα;), στην πρόσκληση ότι κεντρικός ομιλητής ότι θα ήταν ο κ.  Θεοτοκάτος, όπως επίσης  γνωστό είναι ότι ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ δεν αναγνωρίζει την ομοσπονδία αυτή πώς τότε εσείς ως ιδρυτικό μέλος υπερασπιστήκατε την αυτονομία μιας ομοσπονδίας που λειτουργεί νόμιμα και καλύπτει την περιοχή μας και του Συλλογό μας; Τι ανάγκασε να μεθοδευτεί αυτή η πρόχειρη εσπερίδα με την ΑΣΠΕ και όχι με την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους της περιοχής μας για την καλύτερη οργάνωση για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων; Άλλωστε το Φλεβάρη 2013 έγινε η Γεν. Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες στην ΑΣΠΕ στην Αθήνα, όπου εκεί προφανώς συζητήθηκαν τα θέματα αυτά.
Γιατί  σνόμπαρε την ύπαρξη της Ομοσπονδίας ο κύριος Θεοτοκάτος, όταν του έγινε το ερώτημα από το Σύλλογο της Μακρυνείας; Κύριε Γκρίζη εσείς γιατί δεν απαντήσατε; Δεν γνωρίζεται την ομοσπονδία που φτιάξατε; Τι έχει αλλάξει τώρα; Μήπως τραβάτε για άλλες πολιτείες;

Συνθηματικά ακούσαμε από τον νέο Πρόεδρο του Συλλόγου τα ήδη γνωστά προβλήματα από τις περικοπές των επιδομάτων αλλά και κάποιες διακηρύξεις, όπως αυτό για ομαδική προσφυγή κατά του αντισυνταγματικού νόμου 4093/9-11-2012, αποδεχόμενος ουσιαστικά την πρόταση της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, παρά του ότι δεν την είχαν αποδεχτεί (στη Γεν. Συνέλευση 26-1-2013), ίσως να άλλαξαν άποψη μετά τον ούριο άνεμο που δημιούργησε η παρουσία μας στο χώρο με τις ρεαλιστικές θέσεις μας που διακηρύξαμε υπέρ των πολυτέκνων στις εκλογές, και να αρμενίζουν πρίμα, αρκεί όμως να μην μείνουν διακηρύξεις!

Η διοργάνωση της «εσπερίδας» δεν καταλάβαμε τι σκόπευε και αν οι διοργανωτές έμεινα ικανοποιημένη με τη συμμετοχή των πολυτέκνων καθώς και με το περιεχόμενό της .
Το θέμα της «εσπερίδας» που  ήταν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και οι εθνικά καταστροφικές του συνέπειες και διαστάσεις ο κ. Θεοτοκάτος Β, Πρόεδρoς Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας ως κεντρικός ομιλητής, αφού αναφέρθηκε για τις καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας δεν είπε κάποια πειστική πρόταση για το πρόβλημα εκτός των διαπιστώσεων του και της επιδοματικής πολιτικής τα άφησε όλα  να αιωρούνται μεταξύ της ελληνορθόδοξης πίστης και ενός ηγέτη που δεν έχουμε!
Κουβέντα για τις κατοχικές δυνάμεις της χώρας για την καταστροφή της παραγωγής, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, ούτε αναφέρθηκε στην ανεργία και την νέα ξενιτιά των νέων λες και αυτά δεν επηρεάζουν τις πολύτεκνες οικογένειες και το δημογραφικό ζήτημα!
Είπε όμως ότι «σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα είναι η πιο γερασμένη χώρα, τα στοιχεία είναι ανησυχητικά» δεν είπε όμως ότι και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων έχουν γεράσει αφού οι πόρτες είναι κλειστές στα παιδιά των πολυτέκνων για να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς.
Κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα τελικά δεν βγήκε αφού το Δ.Σ. αναλώθηκε στη παρουσίαση του προφίλ του κ. Θεοτοκάτου, ισόβιου προέδρου της ΑΣΠΕ και του Συλλόγου των Πολυτέκνων Αθηνών, ο οποίος αράδιασε τα γνωστά στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ και μας διάβασε κάποιες δηλώσεις άλλων παραγόντων από τον αθηναϊκό τύπο για το θέμα της «εσπερίδας» αρκέστηκε να πει ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες ακροβατώντας στα όρια του αντι-«ρατσισμού» ενώ καθόλου δεν μας ξάφνιασε η προσφιλή του τακτική να καταγγέλλει συλλήβδην όλο το κοινοβούλιο (ισοπεδωτικά) λες και ο ίδιος δεν είναι μέρος αυτού του συστήματος, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ενώ θέλοντας να «θολώσει» τα νερά έκρυψε όμως ποια κόμματα ήταν και είναι ακόμα στη κυβέρνηση που φτιάχνουν τους αντιπολυτεκνικούς νόμους.

Μετά την γενική πολιτική ανασκόπησή του περί Καρατζαφέρη και Σια μας πέταξε και το «πιστεύετε και μην ερευνάται!» Κάνοντας λόγο για την μεταφυσική κρίση της ανώτερης δύναμης, λες και έκανε μάθημα σε παιδάκια στα «χελιδωνάκια». Κατά τα άλλα με προσβλητικές υποδείξεις και παρατηρήσεις στους πολύτεκνους και με ένα υπερφίαλο ύφος που πηγάζει από την αλαζονεία που διακρίνει ανθρώπους της εξουσίας δυναμίτισε στη συνέχεια τη συζήτηση όταν δόθηκε ολιγόλεπτα ο λόγος στους πολύτεκνους. Εκεί τα άκουσε κανονικά, όπως και το Δ.Σ. που ευθύνεται για αυτό το σόου που δεν κατέληξε πουθενά τελικά.

Όλοι οι πολύτεκνοι που πήραν το λόγο έκαναν δριμεία κριτική στην ΑΣΠΕ και προσωπικά στον κ. Θεοτοκάτο για την αδράνεια και τις παραλήψεις της συνομοσπονδίας και την μη αγωνιστικότητα που δείχνει ιδιαίτερα τώρα που η συγκυβέρνηση «δολοφονεί» την ελληνική οικογένεια».
Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ήταν εκεί και αποκάλυψαν μπροστά στον κόσμο το «πραξικόπημα» του Συλλόγου στις εκλογές με τον αποκλεισμό όλων των άλλων εκτός των 10 ναι σε όλα καθώς ο κ. Μακρής απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ του υπενθύμισε ως ιστορικό μέλος και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Αγρινίου και Περιχώρων στην ΑΣΠΕ (όταν δεν είχε μπει ακόμα στο μάτι του κυκλώνα του πρώην Προέδρου, που βράβευσαν για τη προσφορά του μάλιστα), ότι έχουν τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας γιατί το καταστατικό τους, που τους δίνει την δυνατότητα τα μέλη του Δ.Σ. να είναι της απόλυτης επιλογής τους και ταυτόχρονα του αποκλεισμού κάθε αντίθετης άποψης ακόμα και την Ε.Ε. που θα έπρεπε να λειτουργεί ανεξάρτητα με το Δ.Σ. Ενώ δεν εξασφαλίζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες, όπως έγινε και στο Σύλλογό μας στις πρόσφατες εκλογές.

Ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από το ακροατήριο στα όσα απαξιωτικά και προσβλητικά σχόλια για τους πολύτεκνους έκανε ο κ. Θεοτοκάτος, συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της  ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Κ. Κορδάτος του ζήτησε να ανακαλέσει τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που είπε προς τον κ. Μακρή όταν τελείωσε την σύντομη τοποθέτηση του ο οποίος και δεν ανακάλεσε δείχνοντας το δημοκρατικό του ύφος ενώ δεν τον τιμά και ως επιστήμονα.

Πολλοί παριστάμενοι που μίλησαν ζήτησαν να υπάρξει αγωνιστική εγρήγορση των πολυτέκνων και ότι με επιστολές και γραφειοκρατικού τύπου αντιπαράθεση δεν λύνεται κανέναν πρόβλημα, αντίθετα την κατάργηση των δικαιωμάτων μας βλέπουμε. Εκφράστηκαν πολλά παράπονα για τη λειτουργία του Συλλόγου, όπως επίσης και για τον τρόπο που ενημερώνονται τα μέλη.
Στην τοποθέτηση μας αναφερθήκαμε στο έλλειμμα κινηματικής παρουσίας ως πολύτεκνοι, κάναμε την κριτική μας για την δημοσίων σχέσεων εσπερίδα αντί ημερίδας και διαμαρτυρίας που αρχικά ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο, ενώ χαρακτηρίσαμε θετικό στο ότι γίνεται μια συζήτηση παρά τις δικές μας ενστάσεις για το οργανωτικό μέρος και το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης.
Θέσαμε επίσης στον λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας την άποψή μας για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας δηλώνοντας ότι η ΑΣΠΕ δεν έχει επεξεργασμένη επιστημονική θέση που να βρίσκεται στα όρια της νέας πραγματικότητας παρά μόνο είναι ταμπουρωμένη σε ένα στείρο και αδιέξοδο «φονταμενταλισμό» που δεν οδηγεί πουθενά.

Είπαμε ότι η βόρεια Ευρώπη προωθεί χωρίς οίκτο και στον νότο μια προτεσταντική ηθική για την καταστροφή των συλλογικών σχέσεων στη παραγωγή και την κοινωνία με αρχή το πρωτογενές κύτταρο αυτής της σχέσης που είναι η οικογένεια.
Το δημογραφικό είναι συνυφασμένο με την νέα γεωστρατηγική των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης και των υπερατλαντικών συμφερόντων στην περιοχή και την ανάγκη μιας ανεξάρτητης πολιτικής από τη χώρα μας που σήμερα δεν υπάρχει. Αναφερθήκαμε στο παράδειγμα της Κύπρου.

Προτείναμε συγκεκριμένες δράσεις, όπως για την άρνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας των κομματιών που μας πετάνε και μάλιστα σε ορισμένους και αγωνιστικές κινητοποίησης διάρκειας για την ανατροπή τους.

Τελειώνοντας δηλώσαμε ότι: αν ο κ. Θεοτοκάτος θέλει την ανατροπή της κατάστασης να μας βάλει δίπλα του αλλά αν αποζητά νέα καύσιμη ύλη για να πορευθεί δεν θα τον ακολουθήσουμε στο οικογενειακό του Βασίλειο!

  Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ