Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας για τη Μανωλάδα

Η ΟΑΣ καταγγέλλει την αιματηρή επίθεση των επιστατών – μπράβων των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών στην νέα Μανωλάδα στους μετανάστες εργάτες γης που διεκδικούσαν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα μηνών που οι μεγαλοαγρότες αρνιούνται να τους δώσουν.
Η αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν επιστάτες- μπράβοι μεγαλοαγροτών ενάντια σε μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι διεκδικούσαν τα απλήρωτα μεροκάματα πολλών μηνών, δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν για τους φτωχούς αγρότες η....
ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την πολιτική συγκέντρωσης της γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Ένα μέλλον με εργασιακές συνθήκες γαλέρας, με στυγνή εκμετάλλευση και φοβερή καταπίεση.
Σήμερα χτύπησαν, με τα όπλα, μετανάστες εργάτες γης, αύριο θα χτυπήσουν ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες που, σαν κολίγοι, θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών.
Με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα γίνει πιο γρήγορο και "φαινόμενα" σαν κι αυτά στη Νέα Μανωλάδα θα γενικευτούν.
Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν συμφέρον να μην περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Όχι μόνο γιατί θα πληθύνουν "φαινόμενα" τύπου Νέας Μανωλάδας, αλλά και διότι θα ενταθεί το διατροφικό πρόβλημα των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, καθώς τα είδη διατροφής θα πουλιούνται πανάκριβα και, ταυτόχρονα, θα αυξηθούν τα διατροφικά σκάνδαλα που απειλούν την υγεία, ακόμα και τη ζωή των καταναλωτών.
Απέναντι στην αιματηρή πολιτική να απαντήσουμε με την μαζικοποίηση και αναζωογόνηση των Αγροτικών Συλλόγων.
Για να μην οδηγηθεί εκεί η κατάσταση, χρειάζεται η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα με κοινό αγώνα να στρέψουν τα πυρά τους στην ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, ενάντια στα μονοπώλια και στα καρτέλ αγροτικών προϊόντων, σε αντεπίθεση με την πολιτική της ΕΕ. Χρειάζεται Αγροτικούς Συλλόγους μαζικούς, δυνατούς, δραστήριους σε συμμαχία με το εργατικό ταξικό κίνημα που θα διεκδικεί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για διατροφή και παραγωγή αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ