Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Υπογραφή σύμβασης για το δίκτυο αποχέτευσης Καινούργιου και Παναιτωλίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Δελτίο Τύπου
Υπογραφή σύμβασης για δίκτυο αποχέτευσης οικισμών του Δήμου Αγρινίου
 Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του αναδόχου, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Οικισμών Καινούργιου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων» του οποίου καθολικός διάδοχος είναι ο Δήμος Αγρινίου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος με κόστος 4.831.452,45 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
«Θα πρέπει να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνουμε επί της ουσίας το τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και υποβάθμισης της λίμνης Τριχωνίδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής επεσήμανε πως το «επιλέξιμο έργο  περιλαμβάνει την ......
αποχέτευση του υπόλοιπου εσωτερικού δικτύου του Δ.Δ. Καινούργιου και του Δ.Δ. Παναιτωλίου και τον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Αγρινίου, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται μελλοντικά να παραλάβει και τα λύματα του Δ.Δ. Νέας Αβόρανης».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τόνισε πως «μέσω των κύριων αγωγών μεταφοράς προβλέπεται να μεταφερθούν επίσης μελλοντικά και τα λύματα των υπόλοιπων βόρειων παραλίμνιων Δ.Δ που ανήκουν στο Δήμο Παραβόλας». 

3 σχόλια :

  1. Με ξένα «κόλλυβα»!
    Αν δεν κάνουμε λάθος το έργο αυτό ανήκει σε κάποιους άλλους που το σκέφτηκαν, το σχεδίασαν-μελέτησαν και το ενέταξαν από το 2010 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον για χρηματοδότηση, όπου και εγκρίθηκε αλλά το καθυστερούσε ο «υπουργός» μας για να το δώσει λάφυρο στον δικό του άνθρωπο τον Παύλο για να καμώνεται σαν «γύφτικο σκεπάρνι» μαζί με τον μόνιμο τοποτηρητή της «μεγάλης» και "δημοκρατικής" παράταξης....

    Ένας Γηγενής Παναιτωλιώτης-Καινουργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μεγάλα έργα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους. Τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί για να λειτουργούν σωστά χρειάζονται συντήρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ