Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Αυτά προβλέπει η τροπολογία του ΥΠΕΣ για Οικονομική και Ποιότητα Ζωής-Έκτακτες επιχορηγήσεις ΔΕΥΑ και «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την κυβερνησιμότητα στους δήμους, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.
«Διατηρούμε τις συνθέσεις των οικονομικών επιτροπών και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έτσι όπως είχαν προβλεφθεί αρχικώς, με τον προσβληθέντα... νόμο, και μεταφέρουμε όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Ο κ. Βορίδης είπε ότι η τροπολογία κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα συζητήσει η Βουλή, μετά την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ και την επίδοσή της στο υπουργείο.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενημέρωσε ότι κατατίθενται και οι διατάξεις το θέμα των έκτακτων επιχορηγήσεων των ΔΕΥΑ καθώς και η ρύθμιση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που θα είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.
Οι εν λόγω διατάξεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, που εισάγονται σήμερα στην Ολομέλεια
Συζητείται στη Βουλή η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, οι αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και η σχέση με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ