Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Αλίμονο στους νέους… Του Παναγιώτη Κατσούλη*

 Είναι ολοφάνερο πως οι χθεσινές προεκλογικού χαρακτήρα παροχές του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στόχευαν στη νεολαία. Εκεί έχει μεγάλο πρόβλημα, εκεί «τρώει συνεχώς πόρτα», εκεί υποκριτικά «ψαρεύει σε θολά νερά» και όσα ψηφαλάκια τσιμπήσει.

Χθες τέθηκε σε επικοινωνιακή εφαρμογή η πολιτική του καρότου. Μόνο που δεν αρκεί για να κρύψει την πολιτική του μαστίγιου, αυτή που ακολουθεί δύο χρόνια τώρα με οδυνηρές συνέπειες για τους νέους ανθρώπους της πατρίδας μας.

Χθες εξήγγειλαν μέτρα καταπολέμησης της διαρκώς διογκούμενης ανεργίας των νέων. Μόνο που «προχθές» οι ίδιοι κατήργησαν το 8ωρο, νομιμοποίησαν την απλήρωτη εργασία, ψήφισαν οι εισφορές των νέων εργαζομένων να τζογάρονται και μείωσαν κατά το ήμισυ τις προσλήψεις νέων ανθρώπων στην αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το 2022!

Χθες εξήγγειλαν φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. Μόνο που «προχθές» οι ίδιοι έκοψαν 40000 μαθητές από τα δημόσια πανεπιστήμια και τώρα μόνο για τους 8000 από αυτούς υπόσχονται στεγαστικό επίδομα, γνωρίζοντας πως οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα το λάβουν γιατί φοιτούν σε ΙΕΚ του τόπου κατοικίας τους και διαμένουν με τις οικογένειες τους!

Χθες εξήγγειλαν πως όσοι νέοι 15 έως 17 ετών εμβολιαστούν, θα λάβουν 50 Giga δωρεάν data στο κινητό τους. Μόνο που «προχθές» οι ίδιοι ενέκριναν τμήματα με 27 μαθητές σε λιγοστά τ.μ., τα οποία σε συνδυασμό με το ηλίθιας έμπνευσης υγειονομικό πρωτόκολλο του «Σταυρού» και την αναλογία του 50% ανά τμήμα, θα οδηγήσει ξανά σε κλειστά σχολεία και στην απαράδεκτη λόγω των συνθηκών τηλεκπαίδευση.  

Γι’ αυτή τη διχαστική «παροχή σε είδος» των 50 Giga δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο χλεύη και μια επισήμανση προς την «παιδαγωγική αριστεία» της αναντικατάστατης Ν. Κεραμέως. Αν ελάχιστα σας ενδιέφερε η ουσία και όχι η αισχρή επικοινωνία, τότε ακόμη και στα πλαίσια της δικής σας διχαστικής οπισθοδρομικής πολιτικής, το αντίθετο μέτρο θα έπρεπε να θεσπίσετε.

Δεν χρειαζόμαστε και άλλο άσκοπο σερφάρισμα των εφήβων μας στο διαδίκτυο. Ζωή, άμεση επικοινωνία, κοινωνικές σχέσεις, ουσιαστική γνώση και αυτογνωσία χρειαζόμαστε!

Αλλά ποιοι να το καταλάβουν αυτό;

Αυτοί που βλέπουν τους νέους ανθρώπους σαν «στημένες λεμονόκουπες», που δήθεν τους νοιάζονται μόνο επειδή ψηφίζουν!

*Παναγιώτης Α. Κατσούλης
                          Εκπαιδευτικός – Καθηγητής Πληροφορικής
Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ