Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ του κ. Γ. Βαρεμένου για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία από τον "Μπάλλο"

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας
17 Οκτωβρίου 2021
Γιώργος Βαρεμένος για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία:
Δεν φταίει μόνο ο “Μπάλλος” που μας χόρεψε στο ταψί!
Δεν φταίει μόνο ο “Μπάλλος” για τις καταστροφές που συνέβησαν στην Αιτωλοακαρνανία. Το Λιγόρεμα στο Καινούργιο είχε και πάλι υπερχειλίσει και πνίξει στις λάσπες τα γύρω σπίτια. Το βέβαιο είναι ότι θα ξαναφουσκώσει και στο μέλλον, αν δεν δοθεί μία εξήγηση και δεν αντιμετωπισθεί η περίεργη... τσιμεντοποίηση του κάτω μέρους της γέφυρας, που έχει αφήσει μόνο μία τρύπα για να περνάει το νερό. Όταν η παροχή του αυξάνεται, μαζί με τα φερτά υλικά, ξεχειλίζει και η ορμητικότητά του είναι τέτοια που λύγισε και την μεταλλική κουπαστή στις άκρες της γέφυρας. Θα ασχοληθεί λοιπόν κάποιος καθ’ ύλην αρμόδιος μέχρι τον επόμενο “Μπάλλο” ή οι κάτοικοι θα ζουν με τον εφιάλτη να τους πνίξουν οι λάσπες;

Στο Νιχώρι, οι παραγωγοί επιμένουν ότι το κόστος των αναγκαίων παρεμβάσεων στο αρδευτικό δίκτυο ώστε να αποτρέπονται οι πλημμύρες, δεν υπερβαίνει τις 250-300 χιλιάδες ευρώ. Δεν μιλάμε για την διώρυγα Δ20, που από αρδευτική την χρησιμοποιούμε για αποστράγγιση, αλλά δεν φρόντισε κανείς να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες για να λειτουργεί σύμφωνα με τον αρχικό της σχεδιασμό. Τόσες συσκέψεις για το θέμα δεν έχουν γίνει ούτε για το Κυπριακό και κάποιοι κάτοικοι στο Ζευγαράκι, από την μεριά της Λυσιμαχίας, χρειάζονται βάρκα για να πάνε σπίτι. Ας τους πει τουλάχιστον κάποιος ότι εκεί πλέον δεν τους χωράει ο τόπος.

Το Μεσολόγγι είχε πλημμυρίσει ξανά πριν δύο χρόνια και τότε κάποιοι αρμόδιοι είχαν σπεύσει να ρίξουν την ευθύνη στην εταιρεία που κατασκεύασε την Ιονία Οδό για την μη-κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ώστε οι ίδιοι να αποποιηθούν κάθε ευθύνη. Τώρα που τα σπίτια πάνε να θυμίσουν πελάδες, ποιος θα φροντίσει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα; Ο Χατζηπετρής; Το Αιτωλικό μήπως από μικρή πρέπει να μετατραπεί σε μεγάλη Βενετία;

Φυσικά και η ποσότητα του νερού με τον “Μπάλλο” ήταν μεγάλη, αλλά αν είχαν γίνει οι παρεμβάσεις που έχουν συζητηθεί επανειλημμένα, οι συνέπειες αντί για πολλαπλασιαζόμενες θα έβαιναν μειούμενες. Ας τρέξουν τουλάχιστον οι αρμόδιοι να καταγράψουν τις ζημιές που ήρθαν να προστεθούν στην ακαρπία και τις άλλες αβαρίες με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής που πλήττουν τον τόπο και δεν τον αφήνουν να σηκώσει κεφάλι.

Το βέβαιο είναι ότι δεν φταίει μόνο ο κάθε “Μπάλλος” που η φύση μας χορεύει στο ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ