Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Όχι στα πιστοποιητικά «υγειονομικής καθαρότητας»!

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ
Στον ένα χρόνο πανδημίας COVID, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε ικανότατη σε ένα και μόνο πράγμα: στο να μεταθέτει όλη την ευθύνη για την αντιμετώπιση του ιού στις πλάτες του απλού πολίτη, επινοώντας διάφορες “υποχρεωτικότητες” για τον κόσμο για να μην αναλάβει η ίδια τις δικές της ευθύνες και τις δικές της..... υποχρεώσεις.
Η δημοσιοποίηση μέρους των πρακτικών της “Επιτροπής των Σοφών” επιβεβαιώνει αυτό που από την αρχή, τουλάχιστον για εμάς, ήταν οφθαλμοφανές και το φωνάζαμε σε όλους τους τόνους: Οι αποφάσεις για τη λήψη των όποιων μέτρων λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και οι “Σοφοί” μας απλώς τις επικυρώνουν, επενδύοντάς τες με την απαιτούμενη “επιστημοφάνεια”.
Το ίδιο συνέβη και με την απόφαση για την υποχρεωτική εφαρμογή των self test, όπως καταγράφεται στα πρακτικά της 26/3:
«… ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την επικείμενη διάταξη στη Βουλή, η οποία θα έχει ως υποχρεωτικό τον ατομικό αντιγονικό έλεγχο (selftesting) καθώς αυτό κρίνεται επιβεβλημένο προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι τομείς της οικονομίας και η εκπαίδευση.»
Παρούσα στην εν λόγω συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν και η κ. Κεραμέως, η οποία υπαγόρευσε τόσο το άνοιγμα των σχολείων, όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό.
Παρόμοιες “ενημερώσεις” της Επιτροπής από κυβερνητικά στελέχη καταγράφονται και σε άλλα σημεία των πρακτικών, καταρρίπτοντας πλήρως το αφήγημα ότι η κυβέρνηση απλώς “ακολουθεί την επιστήμη”.
Τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσουν των ευθυνών τους τα μέλη της Επιτροπής, καθώς ούτε ένας από τους λαμπρούς επιστήμονες που την απαρτίζουν δεν είχε την επιστημονική ή έστω ατομική αξιοπρέπεια να παραιτηθεί καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Αντίθετα όλοι τους, με περίσσιο ταλέντο στην υποκριτική, βγαίνουν στα κανάλια υποστηρίζοντας τα μέτρα και συνηγορώντας στην απαξίωση και τη λογοκρισία των συναδέλφων τους που εκφράζουν αντίθετη άποψη.
Σε κανένα σημείο των πρακτικών που δημοσιοποιήθηκαν, δεν φαίνεται να απασχολεί την Επιτροπή η εξέταση των επιστημονικών δεδομένων που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα ή μη του όποιου μέτρου στον έλεγχο της διασποράς της νόσου. Σε κανένα. Η δε “εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων” δεν είναι τίποτα άλλο από την απλή απαρίθμηση κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, νεκρών, διασωληνωμένων και κρουσμάτων που οδηγεί αυτόματα σε αποφάσεις “τυφλοσούρτη”: αυξάνονται τα κρούσματα – κλείνουμε, μειώνονται τα κρούσματα – ανοίγουμε (εκτός αν “άλλαι αι βουλαί…”, οπότε τα μπουρδουκλώνουμε αναλόγως).
Ιδού, λοιπόν, μια λογική εξήγηση γιατί τα “μέτρα” που εφαρμόζονται έως τώρα, απέτυχαν παταγωδώς να ελέγξουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, όπως έχουν αποτύχει και σε κάθε χώρα όπου έχουν εφαρμοστεί. Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους. Ο μόνος πραγματικός σκοπός αυτών των μέτρων, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, είναι να συνηθίσει ο κόσμος να υπακούει στις εντολές της κυβέρνησης, όσο παράλογες κι αν είναι αυτές, να αποδεχτεί τη συνεχή παρακολούθηση, να παραδώσει κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένο ατομικό του δικαίωμα στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης “ασφάλειας” και “προστασίας” της υγείας του.
Για τον σκοπό αυτό, τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν απόλυτα επιτυχημένα. Μετά από ένα μακρόχρονο, εξοντωτικό κλείσιμο, οι πολίτες αυτού του κράτους έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απόγνωσης, που είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα πάντα προκειμένου να μπορέσουν, επιτέλους, να κινηθούν κάπως πιο άνετα, να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, να δουλέψουν, να επιβιώσουν. Η αρχή έγινε με τα Λύκεια και τον εκβιασμό των γονιών να συναινέσουν στην υποχρεωτική εξέταση των παιδιών τους, και τώρα γενικεύεται σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι, όπως έχει εξαγγελθεί, πρόκειται να ανοίξουν με υποχρεωτική εφαρμογή των self test και με σκληρά πρόστιμα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Με τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας των self test, η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη συναίνεση σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Πρόκειται για το πιο θεμελιώδες, ίσως, από τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό που δίνει σε κάθε άνθρωπο την ελευθερία να ελέγχει και να ορίζει το ίδιο του το σώμα! Και στην περίπτωση ανηλίκου, αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη συναίνεση ή μη, είναι οι νόμιμοι κηδεμόνες του και κανένας άλλος. Τα παραπάνω ορίζονται από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, (νόμος 3418, ΦΕΚ Α 287/28-11-2005) ο οποίος επιπλέον, ορίζει ότι η συναίνεση δεν πρέπει να είναι «αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής».
Στην προκειμένη περίπτωση, η απειλή είναι προφανής. Ποιος μαγαζάτορας, ποιος εργαζόμενος, ποιος τσακισμένος οικονομικά από το μακρόχρονo κλείσιμο πολίτης, θα μπορέσει να αψηφήσει τα πρόστιμα που κυμαίνονται, αναλόγως της “παράβασης”, από 300 έως 1.500 ευρώ; Με τα χρέη να συσσωρεύονται, τους λογαριασμούς να τρέχουν, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να περιμένουν στη γωνία, αλλά και τις τράπεζες να καραδοκούν την επικείμενη χρεοκοπία; Η κυβέρνηση που με τις επιλογές της έχει φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση τους πολίτες, αδίστακτα τώρα τους “πατά στον λαιμό” εξαρτώντας την επιβίωσή τους από τη συμμόρφωσή τους σε μια παράλογη και παράνομη εντολή.
Εκτός όμως από την απειλή, υπάρχει και πλάνη και απάτη. Απάτη, όταν έχει αποκαλυφθεί ότι τα περίφημα “self test”, έγιναν “self” μόνο χάρη στη… δημιουργική μετάφρασή τους στα Ελληνικά, ενώ για τα ίδια αυτά σκευάσματα, το φυλλάδιο οδηγιών στα Αγγλικά αναφέρει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο “υπό την επίβλεψη υγειονομικού υπαλλήλου”. Τους κινδύνους από τη λανθασμένη χρήση των τεστ, τόσο για τους εξεταζόμενους όσο και για τη δημόσια υγεία, είχε καταγγείλει με προσφυγή της στην Εισαγγελία η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας / Εργαστηριακής Ιατρικής. Στην ανακοίνωσή της Εταιρείας επισημαίνεται ότι για τη σωστή και ασφαλή λήψη του δείγματος απαιτείται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ η λάθος χρήση της μπατονέτας είτε μπορεί να τραυματίσει τον εξεταζόμενο, αν εισχωρήσει πολύ βαθιά, ενώ σε πιο επιφανειακή λήψη υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το δείγμα να βγει ψευδώς αρνητικό, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη διασπορά της νόσου, καθώς ο εξεταζόμενος θα εφησυχάσει ότι δεν φέρει τον ιό. Κίνδυνος διασποράς και μόλυνσης, όπως έχουν καταγγείλει ειδικοί επιστήμονες, υπάρχει και από την απόρριψη των παρελκόμενων του τεστ, τα οποία αποτελούν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα, ωστόσο οι επίσημες οδηγίες λένε να τα πετάμε στα οικιακά απορρίμματα.
Η πλάνη συνίσταται στην ψευδαίσθηση που καλλιεργείται έντεχνα στον κόσμο, ότι με τη συμμόρφωσή του σε οτιδήποτε επιτάσσει η κυβέρνηση θα “τελειώσει η πανδημία” και θα κερδίσει τη χαμένη του ελευθερία. Στην πραγματικότητα, με την ευρύτατη εξέταση υγιών ανθρώπων με εργαλεία μειωμένης αξιοπιστίας, (κάτι που έχουν παραδεχτεί ακόμα και κάποια από τα μέλη της Επιτροπής) θα υπάρχει πάντα ένα ποσοστό “ψευδώς θετικών” αποτελεσμάτων. Όσο περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο περισσότερα θα είναι και τα θετικά αποτελέσματα, που σημαίνει ότι όσο συνεχίζονται τα “τυφλά” τεστ, η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Εκτός από αυτό, η ελευθερία που υπόσχεται η κυβέρνηση, περνάει μέσα από το υποχρεωτικό, ηλεκτρονικό “αυτοφακέλωμα” των πολιτών, και την κατάργηση του απορρήτου των προσωπικών, ιατρικών τους δεδομένων. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, η απαίτηση επίδειξης ιατρικών βεβαιώσεων σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής, μας παρέχει μια “ελευθερία” ανάλογη αυτής που είχαν οι Εβραίοι την εποχή του ναζιστικού καθεστώτος να κυκλοφορούν με το κίτρινο αστέρι περασμένο στο περιβραχιόνιό τους.
Η κυβέρνηση ΝΔ είναι υπόλογη γι’ αυτήν την εγκληματική πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους συμπολιτών μας. Το να συνεχίσουμε να εναποθέτουμε την τύχη μας στα χέρια τέτοιων κυβερνήσεων είναι επιλογή αυτοκτονίας!

Αθήνα, 18 Απριλίου 2021

Η Π.Γ. του ΕΠΑΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ