Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
ΘΑΝΑΣΗ ΕΠ. ΛΥΡΟΥ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 
ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ 
Ζάχου Μήλιου 3 Μεσολόγγι Τ.Κ. 30200 
ΤΗΛ. 26310 23489 ΚΙΝ. 6977397120 
Email: lyrosathanasios@gmail.com 
Αξιότιμο 
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
κ. Βορίδη Μαυρουδή 
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 
ΤΗΛ. 210 2124388 ΦΑΞ. 210 5237904 
Κύριε Υπουργέ 
Οι αγρότες μας είναι η ψυχή και ραχοκοκαλιά της Οικονομικής μας Ανάπτυξης. Όμως, αυτήν την περίοδο, οι ελαιοπαραγωγοί μας που στο... Δήμο Μεσολογγίου έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιών ποικιλίας καλαμών και αποτελεί την κυριότερη πηγή εισοδήματος, βρίσκονται σε πλήρη απελπισία, γιατί η παραγωγή τους βρίσκεται στα αζήτητα και οι προσφερόμενες τιμές είναι εξευτελιστικές. 
Οι αγρότες μας νιώθουν εντελώς εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους, αφού η τιμή που προσφέρουν οι μεταποιητές και εξαγωγείς είναι 0,80 έως 1,00 ευρώ ανά κιλό, που δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα παραγωγής. 
Τη στιγμή μάλιστα, που η τιμή στις Η.Π.Α. είναι 11 έως 12 δολάρια το κιλό χύμα. 

Κύριε Υπουργέ 

Χωρίς την επιβίωση των αγροτών μας, τίποτα δεν μπορεί να περπατήσει στην οικονομική μας ανάπτυξη. 
Η Κυβέρνηση και εσείς προσωπικά κ. Υπουργέ, παρακαλούμε να δείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα και να ενισχύσετε τους ελαιοπαραγγούς, με την καταβολή ποσού 40 λεπτά/κιλό, προκειμένου να μπορέσουν κάπως οι παραγωγοί μας να σταθούν αξιοπρεπώς, με το να τους μείνει, ένα μικρό ποσό για την επιβίωσή τους. 
Θα χρειασθεί ένα ποσό περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ, το οποίο όμως θα επιστρέψει ξανά στα ταμεία του Κράτους με τη μορφή φόρων και Φ.Π.Α. 
Αντίστοιχα, αντιμετωπήσατε τους ελαιοπαραγωγούς των Χανίων και αξίζει με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπίσετε και το δικό μας πρόβλημα. 
Αναμένουμε πραγματικά τις ενέργειές σας. 

Μεσολόγγι 12 Απριλίου 2020 
Με εκτίμηση 
Εν αναμονή 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΟΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ