Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Π. Βούλγαρης - Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974

53 χρόνια πριν, σαν σήμερα, σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του τόπου, εκδηλώθηκε η εφτάχρονη αμερικανοκίνητη χούντα. Η σκοτεινή επιβολή της αμφισβητήθηκε έμπρακτα από πολύμορφους... λαϊκούς αγώνες με αποκορύφωση την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στοίχισε πολύ αίμα και πολλές θυσίες. Για την αποτίναξη αυτής της βαρβαρότητας χιλιάδες ανώνυμοι κυρίως αγωνιστές πλήρωσαν με εξορίες, βασανιστήρια ακόμα και με τη ζωή τους τον αγώνα τους ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών.
53 χρόνια μετά, σε συνθήκες απαγορεύσεων αστικής δημοκρατίας, με αφορμή την πανδημία και την ανυπαρξία ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους, οι σκληροί ταξικοί αγώνες συνεχίζονται, για δημόσια υγεία και παιδεία για όλους, για πολιτικές κοινωνικές ελευθερίες και για εργασιακά δικαιώματα. Ενάντια στις συνθήκες υποβάθμισης και αμφισβήτησης της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, συνθήκες που το ίδιο το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης γεννά, σε κάθε φάση της εξέλιξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ