Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: “Όχι” της Αντιπολίτευσης και Ν.Γκρίζη, που διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του, στο περιβαλλοντικό "τέλος" της ΔΕΥΑΑ

Δεν εγκρίθηκε τελικά το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου για την λεκάνη απορροής ποταμού Αχελώου, το οποίο συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Κατά της απόφασης ψήφισαν 19 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και προστέθηκε...
μια ακόμη αρνητική ψήφος (20 σύνολο), αυτή του Νίκου Γκρίζη ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του ενώ 17 σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν θετική ψήφο.
Όλες οι  παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου έθεσαν βροχή ερωτημάτων τόσο στην ηγεσία της ΔΕΥΑΑ όσο και στην  δημοτική αρχή αναφορικά με το συγκεκριμένο “τέλος”. Οι περισσότερες εξ αυτών επέκριναν την τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή στο θέμα αυτό αφού  τον περασμένο Ιούνιο του 2019, όπου είχε συζητηθεί το θέμα  είχε αποφασιστεί να μην γίνει δεκτή η επιβολή  του από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα να διεκδικηθούν  αντισταθμιστικά οφέλη από την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της. Η κριτική εστιάστηκε στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή, τόσο το τελευταίο 6μηνο όσο και την τελευταία 5ετία  και δεν προσέφυγε κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης που ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ και μάλιστα αυτή η ακυρωτική απόφαση δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, όπως σχολίασε ο κ. Κουτρουμάνος  και προφανώς ενημερώθηκαν μέσα από το ρεπορτάζ του agriniosite.gr ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 


Πρόκειται για ένα τέλος που μπορεί να επιβάλλεται σε όλες τις ΔΕΥΑ, πολύ χαμηλού κόστους που “χάνεται” βεβαίως στη στρογγυλοποίηση όμως υπήρξε σθεναρή αντίδραση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται στο δήμο Αγρίνιο μόνο χαράτσια που αφορούν το νερό με το σκεπτικό ότι παρά το πλούσιο υδατικό απόθεμα και την εκμετάλλευση του δεν αποδόθηκαν αντισταθμιστικά οφέλη στην περιοχή και δεν διεκδικήθηκαν από την δημοτική αρχή, την στιγμή μάλιστα που ανοίγει ξανά το θέμα της εκτροπής του Αχελώου. Αυτό βρήκε σύμφωνο και τον πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Νίκο Γκρίζη ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του λέγοντας ορθά ότι “δεν είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για επιβολή τέλους και την ερχόμενη Δευτέρα να συζητήσουμε σε αυτή την αίθουσα το θέμα της εκτροπής του Αχελώου”.
“Όσοι ήμασταν τον Ιούνιο εδώ εκφράσαμε μια άποψη, η οποία διατυπώθηκε μέσω της ομιλίας του δημάρχου, τότε. Όλοι ήμασταν τότε σύμφωνοι και σήμερα νομίζω . Ακούω ότι την Δευτέρα θα έχουμε συζήτηση για τον Αχελώο και ότι υπάρχει ήδη διαδικασία μέσω δήμου, Περιφέρειας και άλλων φορέων να τοποθετηθούμε και να αντιδράσουμε πάνω στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου το οποίο με αποφάσεις του ΣτΕ ως γνωστόν ακυρώνουν το έργο. Και εμείς σήμερα πάμε να ψηφίσουμε ένα τέλος και την Δευτέρα θα έρθουμε εδώ σε αυτή την αίθουσα να πούμε ότι δεν θέλουμε να εκτραπεί ο Αχελώος. Αλλά τα τέλη τα οποία ψηφίζουμε, τα οποία είναι εις βάρος μας, ενώ θα έπρεπε να μας έχουν δοθεί οφέλη εδώ και πολλά χρόνια, δεν τα διεκδικούμε, δεν τα έχουμε διεκδικήσει ποτέ και τα αφήνουμε στην τύχη τους” είπε με νόημα ο κ. Γκρίζης.

ΕΔΩ όλες τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ