Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο για τις υπερωρίες εργαζομένων στην καθαριότητα: «Καθαρή» δουλειά είναι η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ δουλειά


Από τα παλιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα υπάρχει ένα λειτούργημα (γιατί περί λειτουργήματος πρόκειται), για το οποίο η κοινωνία παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τη σπουδαιότητά του, επιφυλάσσει για όσους το εξασκούν την κοινωνική απαξίωση και την περιφρόνηση. Αναφερόμαστε στον κλάδο των δημοτικών υπαλλήλων της καθαριότητας, οι οποίοι, ανεξάρτητα από τις όποιες καιρικές συνθήκες, βρίσκονται στη θέση τους κάθε μέρα και κάθε νύχτα, για να μαζέψουν τα σκουπίδια και να μας απαλλάξουν από όσα περιττά και άχρηστα μας...
έχει φορτώσει η αχαλίνωτη υπερκατανάλωση, στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι «ανοιχτές» αγορές της αφθονίας τους.
Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί διαφόρων δασκάλων και ενηλίκων προς τα παιδιά που δεν τα κατάφερναν με τις απαιτήσεις του σχολείου ότι θα καταλήξουν «σκουπιδιάρηδες».
Ο σκουπιδιάρης λοιπόν ήταν -ίσως να είναι ακόμη και σήμερα -το έσχατο επάγγελμα, η χαμηλότερη επαγγελματική στάθμη για όσους δεν πρόκοβαν στα γράμματα. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα, αν και πέρασαν πολλά χρόνια, με την ανεργία να μαστίζει τις τοπικές κοινωνίες, το επάγγελμα αυτό αποτελεί μια σχετικά ικανοποιητική πηγή εσόδων όχι μόνο των «αγραμμάτων» αλλά και αρκετών «εγγραμμάτων», οι οποίοι με την εργασία τους αυτή καταφέρνουν αξιοπρεπώς να συντηρούν τις οικογένειές τους.
Δεν είναι όμως μόνο «βρόμικη» η δουλειά τους· είναι και εξόχως επικίνδυνη. Το ποσοστό των ατυχημάτων -που οδηγούν ακόμη και στο θάνατο- από τα ελλιπή μέτρα προστασίας αλλά και από την αφόρητη πίεση κάτω από την οποία δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι είναι από τα πιο υψηλά. Πρόσφατα χάθηκε ένας εργαζόμενος αυτής της κατηγορίας αφήνοντας μια χήρα και 4 ορφανά πίσω του.
Σε αυτήν την τόσο ταλαιπωρημένη, κακοπληρωμένη και επικίνδυνη κατηγορία εργαζομένων μαζί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δήμου βρέθηκε ο Δήμος του Αγρινίου να οφείλει χρήματα από υπερωριακή απασχόληση δέκα μηνών με τελική υπόσχεση την αποπληρωμή τους στο τέλος του προηγούμενου έτους, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Οργή και αγανάκτηση λοιπόν από τους εργαζομένους, που μετά από τόση πίστωση χρόνου που έδωσαν και τη δυσανάλογα καλή διάθεση που έδειξαν, είδαν να τους κοροϊδεύουν για ακόμη μια φορά: τους τελευταίους δέκα μήνες στήθηκε ένα απέραντο γαϊτανάκι μεταξύ πολιτικής ηγεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και επιτρόπου για το ποιος φταίει. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, που χρονιάρες μέρες έμειναν απλήρωτοι, εισέπραξαν αντί των «δεδουλευμένων» τους κλήσεις σε απολογία για άρνηση υπηρεσιών μιας και δεν εφάρμοσαν το «εντέλλεσθαι» να μας ξεβρομίσουν από τα απέραντα απορρίμματα που σαν καταναλωτές τα αφήνουμε έξω από τα σπίτια μας.
Η δημοτική παράταξη «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ» θεωρεί ότι η μη επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος ίσως να αποτελεί μηχανιστικό χειρισμό έτσι ώστε να αποδοθεί η καθαριότητα του Δήμου σε ιδιώτες. Εάν αυτό αποτελεί στόχευση όσων εμπλέκονται στο παραπάνω ζήτημα (Δημοτική Αρχή, Δημόσια Επιτροπεία, Κυβέρνηση), ας γνωρίζουν, ότι όχι μόνο η παράταξή μας αλλά και το σύνολο των δημοτών θα βρεθεί απέναντί τους.
Προς το παρόν απαιτούμε τα αυτονόητα:
· Την άμεση εξόφληση των υπερωριών ΟΛΩΝ των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου στην καθαριότητα
· Την άμεση ανάκληση ΟΛΩΝ των κλήσεων σε απολογία που έχουν ανακοινωθεί στους εργαζόμενους.
· Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε υπαλληλικό προσωπικό που απαιτεί το τμήμα της καθαριότητας του Δήμου με μόνιμη σταθερή και πλήρη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ