Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης για τα παρεπόμενα του "Κλεισθένη¨


Χαριλάου Τρικούπη 10 –Αγρίνιο
Τηλ. φαξ: 26413-60209
Email: symparastatis@agrinio.gr
Τα συμπερασματα του, σχετικά με τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατάξεις του νομοσχεδίου "Κλεισθένης", υπενθυμίζει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον...
δήμο Αγρινίου, Κωνσταντίνος Χειμώνας.
Η παρέμβασή του όμως είναι κάπως ανεπίκαιρη τι στιγμή μάλιστα, που οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκαν και το τοπίο είναι δεδομένο, εκτός και εάν επιδιώκεται κάποια επένδυση για το μέλλον στη νέα τάξη πραγμάτων που πιθανώς έρχεται....
Γράφει συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με τον νόμο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που ισχύει για την τοπική αυτοδιοίκηση  και βάσει του οποίου διενεργήθηκαν οι πρόσφατες εκλογές  πιστεύω ότι  από σχετικά δημοσιεύματα όλοι αντιληφθήκαμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος από την στιγμή που θα ισχύσει , πρακτικά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης .     Είναι πολλά τα περίεργα τα οποία έχουν αποτυπωθεί από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών : Ήτοι : 1) Αρκετοί Δήμαρχοι που εκλέχτηκαν  στις επαναληπτικές εκλογές είναι μειοψηφία στα νέα δημοτικά συμβούλια με ότι αυτό συνεπάγεται. Αρκετοί είναι εκείνοι που μιλούν για συνεργασίες και εύχομαι να δικαιωθούν εφόσον υπάρξουν τέτοιες χωρίς παρενέργειες αλλά στην Ελλάδα ζούμε και οι συνεργασίες και οι συνυπάρξεις απαιτούν ωριμάνσεις , που κατά την άποψη μου  αυτές είναι μακριά ακόμη από την σημερινή νοοτροπία του έλληνα και των συλλογικών δράσεων όπου αυτός συμμετέχει.
  2) Περαιτέρω περιήλθε σε γνώση μας  ότι σε αρκετές κοινότητες ιδίως με εκλεγμένα πενταμελή και επταμελή συμβούλια όπου η επιλογή του τοπικού Προέδρου θα γίνει μεταξύ των  εκλεγμένων συμβούλων των δύο πρώτων νικησάντων συνδυασμών που έλαβαν τις πιο πολλές ψήφους, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει ο  πλειοψηφίας σύμβουλος του τρίτου συνδυασμού με τον οποίο  ερωτοτροπούν  οι υποψήφιοι Πρόεδροι. Αυτό έχει σαν συνέπεια όχι μόνο στις κοινότητες του νομού μας αλλά σε πάρα πολλές σε όλη σχεδόν   τη χώρα  να γίνονται συζητήσεις  και συναλλαγές  αρκετές εξ αυτών ανήθικες λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας έχει  μισθό αλλά και διαχείριση ενός σεβαστού κονδυλίου καθότι οι τοπικές κοινότητες θα έχουν πλέον και δικό τους προϋπολογισμό.
   Και 3) Σύμφωνα με το νέο νόμο ο Συμπαραστάτης του Δημότη καταργήθηκε και μετονομάσθηκε σε ειδικό διαμεσολαβητή έχει έδρα την έδρα του Νομού ήτοι Μεσολόγγι και είναι υπεύθυνος μιας ανεξάρτητης αρχής  με τρείς αποσπασμένους υπαλλήλους από το Δήμο της έδρας του νομού και φυσικά μισθό σε επίπεδο  80% του  μισθού Γενικού Διευθυντή του Δημοσίου. Όλα  αυτά τα ολίγα σε περίοδο κρίσης και επιτροπείας της οικονομίας μας , τη στιγμή που ο σημερινός συμπαραστάτης του Δημότη σύμφωνα με το νόμο ΚΑΛΙΚΡΆΤΗ δεν αμείβεται αλλά είναι ένας εθελοντής στην υπηρεσία των Δημοτών ,  καθότι λαμβάνει την σύνταξή του μη έχοντας δικαίωμα να λαμβάνει  και την ισχνή αμοιβή που δίδεται στους συμπαραστάτες των Δημοτών.
   Τα αναφερόμενα απευθύνονται προς τους συνδημότες μου αλλά και του  υποψηφίους όλων των κομμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυσκολίες που θα προκύψουν με την εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ  και τις παρενέργειες από τις συναλλαγές που θα εκτυλιχθούν στις μικρές μας κοινωνίες  και φυσικά την μην κατάργηση του συμπαραστάτη του Δημότη έτσι όπως ισχύει σήμερα, ενόψει τροποποίησης του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που θα γίνει και μάλιστα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα έλθουν στην νέα βουλή όπως ανακοινώθηκε από  ένα  εκ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.
    Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ Της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Κων/νος Χειμώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ