Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων-αιχμή οι εξισωτικές, τιμές (φωτο)

Ενόψει του συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν οι σύλλογοι αγροτών και τα σωματεία στο κόμβο Αμφιλοχίας στις 17 Οκτωβρίου για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου κ. Θεόδωρος Γρίνος, επεσήμανε το μείζον ζήτημα του υψηλού κόστους παραγωγής για τους παραγωγούς, μίλησε για «αρπαγή χρημάτων από τον ΕΛΓΑ, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα»,για τον υψηλό ΦΠΑ αλλά και τις «εξευτελιστικά χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας» όπως χαρακτηριστικά είπε, καλώντας σε καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης από την πλευρά του, σε ότι αφορά τους Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς, εστίασε στις υπερβολικές καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις των σταβλικών εγκαταστάσεων ενώ επεσήμανε πως αρκετοί βιολογικοί παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι από το 2015, ενώ κάποιοι ακόμη και από το 2012!
«Ανοίγουμε με το συλλαλητήριο στον κόμβο Αμφιλοχίας τον νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων. Τα προβλήματά μας παραμένουν και αυξάνονται. Καταρρακώνουν τις τιμές σε κρέας και γάλα, γονατίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και δίνοντας τον πλούτο στις βιομηχανίες», επεσήμανε.
Μίλησε για τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και φέτος που πωλούνται ως ελληνικά προϊόντα, ενώ επεσήμανε πως οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν αφορούν τη μικρομεσαία αγροτιά:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ