Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Όταν η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ απαξιώνει τη ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!

Με πολύ κόπο επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ιδρύθηκε η ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ του Πανεπιστημίου Πατρών (Ν. 4610/2019), με πανεπιστημιακά τμήματα στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο και με την....

έδρα της κοσμητείας στο Μεσολόγγι. Η ίδρυση της αποτέλεσε την πολιτική απάντηση της τότε κυβέρνησης στο καταστροφικό για την Αιτωλοακαρνανία σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”, με το οποίο διαλύθηκε πριν 7 χρόνια και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η Γεωπονική Σχολή πρέπει να αποτελέσει τον βασικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό πυλώνα για τη σύγχρονη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Αιτωλοακαρνανίας και ολάκερης της Δυτικής Ελλάδας, παρ’ όλο που μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ παραμένει υποστελεχωμένη από μέλη ΔΕΠ, όπως άλλωστε και το σύνολο σχεδόν των περιφερειακών ΑΕΙ της χώρας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού σε κάθε γωνία της πατρίδας μας, αποτελούσε και αποτελεί τον έμπρακτο διεκδικητή και υποστηρικτή της ίδρυσης και λειτουργίας σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ (έως το 2019), στην εδαφική της επικράτεια. Ειδικά οι περιφερειακές πανεπιστημιακές σχολές και τα τμήματα, δεν μπορούν να επιτελέσουν τον ευρύτερο μορφωτικό και επιστημονικό τους ρόλο δίχως τη στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση.    


Να όμως που κάποιοι με τις πράξεις τους, πρωτοτυπούν δυστυχώς αρνητικά.

Πρόσφατο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μας ενημερώνει πως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος διερεύνησε “τη δυνατότητα συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του αγροτικού τομέα και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των παραγωγών ” ( ακολουθεί η σχετική φωτογραφία της συνάντησης).

Επιπλέον σε αυτό αναφέρεται, πως “Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε η κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης εκπαιδεύσεων εκ μέρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η υποβολή της προς έγκριση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”, ενώ αναφέρονται τα ονόματα των καθηγητών που συμμετείχαν από το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών και τις Θερμοκηπιακές και Υδροπονικές Εγκαταστάσεις”, οι οποίες προφανώς κατά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη δεν υφίστανται στις εγκαταστάσεις του αντιστοίχου τμήματος του Μεσολογγίου και πρέπει να αναζητηθούν εις την μακρινή Αθήνα!

κ. Περιφερειάρχη, δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν:

Είτε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης που εσείς ορίσατε, δεν γνωρίζει πως εδώ και 1,5 χρόνο ιδρύθηκε και λειτουργεί ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ στη Δυτική Ελλάδα, όποτε σας συγχαίρω και επιδοκιμάζω την αξιέπαινη επιλογή σας στο πρόσωπο του…

Είτε εμπράκτως και προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη σας, επιχειρείται η μεθοδευμένη απαξίωση της Γεωπονικής Σχολής ως οντότητας και των πανεπιστημιακών τμημάτων αυτής ως δυνατοτήτων εκπόνησης και υλοποίησης εκπαιδευτικών & επιστημονικών προγραμμάτων.

 Ειδικά τώρα, που “φωνές” εντός του Πανεπιστημίου Πατρών αμφισβητούν εμμέσως πλην σαφώς τη δυνατότητα ύπαρξης και λειτουργίας της Γεωπονικής Σχολής, ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει το νέο σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” μέσω της “Αναδιάταξης του Χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης” της χώρας.

κ. Περιφερειάρχη,

είπατε “Όλα από την Αρχή”, αλλά αφήστε και κάτι όρθιο!

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Εκπαιδευτικός

Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου

Μέλος Ν.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ