Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΑΡΠΑ Δυτικής Ελλάδας: Αντίθετη στην επέκταση του ωραρίου στη Ναύπακτο για τον Αύγουστο

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα δηλώνει τη ξεκάθαρη αντίθεσή της στην επέκταση του ωράριου εργασίας για τα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Ναυπάκτου για όλο το μήνα Αύγουστο! Τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων δε θα λύσουν.... κανένα πρόβλημα για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Αντίθετα, είναι κομμάτι από τις μαύρες μέρες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και εργοδοσία και πρόθυμα εφαρμόζουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, με αφορμή μάλιστα τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η φάρσα της εφαρμογής του θεσμού των «Λευκών Νυχτών» και της κυριακάτικης εργασίας που εφαρμόστηκε κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια με πρόσχημα την τόνωση της αγοράς, έρχεται να επαναληφθεί αυτή τη φορά ως τραγωδία για τους εργαζομένους του κλάδου καθώς και τους μικροιδιοκτήτες. Η θλιβερή πρωτιά της Δυτικής Ελλάδας στους δείκτες ανεργίας μετά το Μάϊο, με δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους να προέρχονται το τουρισμό και συναφείς κλάδους, δεν αντιμετωπίζεται με αυτό το τρόπο. Η άμεση ανταπόκριση της περιφέρειας στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, στο οποίο συναινεί και το Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου, αποδεικνύει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου.
Να μην επιτρέψουμε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των ωραρίων και τη συνέχιση της λεηλασίας των ζωών των εργαζομένων στο όνομα του κέρδους και της αγοράς. Να πληρώσει το κεφάλαιο τη κρίση και όχι ο εργαζόμενος λαός!

Απαιτούμε:

-Να παρθούν πίσω οι αλλαγές στο ωράριο εργασίας. Καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, Λευκές Νύχτες.
-Διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων στον τουρισμό. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους.
-Κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου για την απελευθέρωση του ωραρίου.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πλήρης απασχόληση με ανθρώπινο ωράριο, αύξηση αμοιβών για μια αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ