Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Στρατούλης στο Αγρίνιο: Κάλπικες οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη για εμπόρους και επαγγελματίες

Στρατούλης στο Αγρίνιο: Κάλπικες οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη για εμπόρους και επαγγελματίες.
 Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ συνοδευόμενος από τον Γιώργο Παληγεώργο, συντονιστή της Νομαρχιακής...
Επιτροπής της ΛΑΕ στην Αιτωλοακαρνανία και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της, τον περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Κολοβό, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αιτωλ/νίας Γιώργο Πολύζο και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΛΑΕ Βαλάντη Ευπατρίδη, Θανάση Γαλατά, Παναγιώτη Καραϊσκο, συναντήθηκε το Σάββατο, 2/9/2019, το πρωί, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με τον Πρόεδρο του Παναγιώτη Μπεσίνη και τη Γενική Γραμματέα του Χάιδω Παπαζήση.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, ενημέρωσε αναλυτικά το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στο Αγρίνιο, κυρίως για την μείωση του κύκλου εργασιών τους λόγω μείωσης από τις πολιτικές λιτότητας της αγοραστικής δύναμης των μικρομεσαίων λαϊκών εισοδημάτων, αλλά και της λειτουργίας τεράστιων πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων στην περιοχή. Επίσης ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή και οι υπέρμετρες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις οδηγούν πολλούς εμπόρους και καταστηματάρχες (7 στους 10) σε υπερχρέωση, αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και πολλές φορές σε λουκέτο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών έκλεισαν στο Αγρίνιο 668 καταστήματα.
Ο Δ. Στρατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα - Μητσοτάκη για ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών είναι ψίχουλα μπροστά στην λεηλασία που υφίστανται στα οχτώ μνημονιακά χρόνια. Εξάλλου τελούν όλες υπό την αίρεση σύμφωνης γνώμης των δανειστών και – σε περίπτωση άρνησης τους – Τσίπρας και Μητσοτάκης έχει αποδειχτεί ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους με μονομερείς ενέργειες.
Η ΛΑ.Ε. προτείνει μέτρα αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης επέκτασης των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, που πνίγουν το τοπικό εμπόριο, επαναφορά της Κυριακής – αργίας στα καταστήματα, ουσιαστική και πραγματική μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των εμπόρων και επαγγελματιών, θέσπιση ακατάσχετου εταιρικού λογαριασμού και σεισάχθεια (διαγραφή και γενναίες ρυθμίσεις) σε τραπεζικά και άλλα συσσωρευμένα χρέη τους, εφόσον δεν μπορούν αποδεδειγμένα να τα εξυπηρετήσουν, και νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Επίσης να βελτιωθούν τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να αυξηθεί η αγοραστική τους δύναμη και κατά συνέπεια η λαϊκή κατανάλωση
Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή, 1/2/2019, το απόγευμα ο Δημήτρης Στρατούλης με κλιμάκιο τοπικών στελεχών της ΛΑΕ περιόδευσε για πολύ ώρα στους εμπορικούς δρόμους του Αγρινίου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από εκατοντάδες εμπόρους, καταναλωτές και περαστικούς.
Εν συνεχεία, στις 6:30 μμ της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο Imperial μίλησε σε ευρεία σύσκεψη – συζήτηση μελών της ΛΑΕ από την Αιτωλοακαρνανία για τις πολιτικές εξελίξεις και την παρέμβαση της ΛΑΕ στις βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές.
Το Σάββατο συμμετείχε σε σύσκεψη – συζήτηση μελών της ΛΑΕ στο Δήμο Ξηρομέρου, σε καφετέρια της περιοχής και το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε σε χωριά του Ξηρομέρου.
Το πρωί της Κυριακής συναντήθηκε με φορείς της περιοχής για το θέμα της απαράδεκτης και αντικοινωνικής απόφασης της Εθνικής Τράπεζας να καταργήσει το υποκατάστημά της στον Αστακό, κατάγγειλε τη Διοίκησή της και την κυβέρνηση και δήλωσε τη στήριξη της ΛΑΕ στον αγώνα τους για την ακύρωση αυτής της απόφασης.

Το γραφείο τύπου
3/02/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ