Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Δέκα αστικές Αναπλάσεις Δήμων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Κάθε Δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα έχει το σχέδιό του για ανάπλαση – Νέες παρεμβάσεις ύψους  16.429.644.38 €  
Αστικές αναπλάσεις σε δέκα δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους  16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά...
την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) και την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Οι δέκα αυτές αστικές αναπλάσεις έρχονται σε συνέχεια των Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, οι οποίες αφορούν το Μεσολόγγι και Αιτωλικό, καθώς και αυτή του Πύργου Κατάκολου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, έρχονται σε συνέχεια των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) που αφορούν την Πάτρα και το Αγρίνιο, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε φάση υλοποίησης.

Επίσης, σε 15 ημέρες  πρόκειται να ανακοινωθεί νέα προκήρυξη, η οποία θα αφορά όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειάς μας, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια για ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.

«Είναι γνωστή η θέση μου για συνεργασία. Οι αστικές αναπλάσεις που υλοποιήσαμε με τους Δήμους στο προηγούμενο πρόγραμμα και αυτές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιούμε στην Περιφέρειά μας. Ένα σχέδιο που αφορά όλους. Ένα σχέδιο που αφορά κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συνεργασία με τους Δήμους δημιουργεί θετικά αποτελέσματα. Έτσι θα συνεχίσουμε. Οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για έργο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»  και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, τα εξής έργα:

Στην Π.Ε Αχαΐας

-          Ανάπλαση Ιστορικού, Εμπορικού και Τουριστικού Κέντρου Καλαβρύτων, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.256.715,14 € – Προβλέπονται παρεμβάσεις στα τρία τμήματα του ιστορικού κέντρου και συγκεκριμένα στην πλατεία Πετμεζαίων, την πλατεία Κύπρου με τις παρακείμενες οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Λοχαγού Καποτά, Νταφαλιά και τμήμα της οδού Αντιστάσεως, όπως επίσης στην πλατεία Ελευθερίας (Χελμού). Πρόκειται για σημεία που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις διαμορφώσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η διευκόλυνση της κυκλοφορίας και στάθμευσης, με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση των πεζών.
-          Επέκταση έργων ανάπλασης οικισμού Κάτω Αχαΐας – 2η Φάση Ανάπλασης, με συνολική δημόσια δαπάνη 2.372.407,64 € – Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση τμημάτων οδών συνολικού μήκους 1.210.00 μ. που αποτελούν τις κύριες οδούς πρόσβασης στο κεντρικό πυρήνα. Ειδικότερα, στο Ανατολικό Τμήμα οι παρεμβάσεις αφορούν τις οδούς Αποστόλου Ανδρέου, από Ωλένου έως Πλατεία Δημοκρατίας, οδός Φλέμινγκ από Αποστόλου Ανδρέου έως Αράτου, οδός Σώσσου Ταυρομενέως από Φλέμινγκ έως 25ης Μαρτίου. Στο Δυτικό Τμήμα οι παρεμβάσεις αφορούν τις οδούς οδός Αράξου από Πατρών – Πύργου έως Αθανασίου Διάκου, οδός Παλαιών Πατρών Γερμανού από Αράξου έως Αράτου. Στο Νότιο Τμήμα οι παρεμβάσεις αφορούν τις οδούς Πατρών – Πύργου από Αθηνάς έως 28ης Οκτωβρίου. Όλες οι οδοί που διαμορφώνονται θα λειτουργήσουν κατά το κύριο μέρος τους ως μονόδρομοι, ήπιας κυκλοφορίας και εξυπηρετούν κυρίως την πρόσβαση στον κεντρικό πυρήνα και στις περιοχές κατοικίας, παρά τη διερχόμενη κίνηση.
-          Ανάπλαση – Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά, με συνολική δημόσια δαπάνη 855.600 € – Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση προσβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου, καθώς επίσης στο κτίριο του σχολείου. Την εξασφάλιση πρόσβασης σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ως χώρου εκδηλώσεων – πλατείας – αναψυχής. Η συνολική επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται είναι 3.397,42 τ.μ. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν με τρόπο ώστε το παλαιό Δημοτικό Σχολείο να λειτουργεί ως χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων, με παράλληλη διαμόρφωση ενός υπαίθριου χώρου πλατείας – εκδηλώσεων – αναψυχής. 

Στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

-          Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου, με συνολική δημόσια δαπάνη  2.580.000 € – Περιλαμβάνει αντικατάσταση οδοστρώματος με φυσικά υλικά, διαπλάτυνση, διαμόρφωση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων και ανάπλαση της πλατείας εντός του ιστορικού κεντρικού πυρήνα της πόλης γύρω από το λιμάνι, που περικλείεται από τα τείχη της πόλεως από την ανατολική έως τη δυτική πλευρά. Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευής της υποδομής, των έργων υπόγειων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, των έργων ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Στόχος είναι η ανάδειξη της Καστρόπολης Ναυπάκτου και η σύνδεσή της με το παραλιακό μέτωπο.
-          Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού, Τουριστικού και Εμπορικού Κέντρου Βόνιτσας, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.585.625,09 €  – Αφορά στην ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του παραδοσιακού κέντρου της Βόνιτσας, καθώς και των κάθετων οδών Αγίου Σπυρίδωνα και Ρούμελης. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση σε πεζόδρομο της επιχωμάτωσης, η οποία εκτείνεται από το δυτικό άκρο του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών ανασκαφής μέχρι το Λιμανάκι της Χώρας στη Βόνιτσα. Τέλος, περιλαμβάνεται υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης εμπορικού κέντρου Βόνιτσας, καθώς θα γίνει υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων στην περιοχή παρέμβασης.

Στην Π.Ε Ηλείας

-Αστική ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αμαλιάδας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.396.000 €  – Αφορά την ανάπλαση – αναδιαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στο ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας, για μια σειρά πλατειών, δρόμων και αδιαμόρφωτων εκτάσεων. Προβλέπεται ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατείας και των Περιμετρικών Οδών αυτής, ανάπλαση του χώρου του Ηρώου της Αμαλιάδας, επέμβαση στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, επεμβάσεις σε δημοτικές οδούς του κέντρου της Αμαλιάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ