Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Να ξεσηκωθούμε, πριν είναι αργά για όλους»

Μετά τη κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από φορείς και συνδικάτα της περιοχής την Πέμπτη το απόγευμα στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο και με αιχμή τα ζητήματα παιδείας, πάρθηκαν αποφάσεις για κοινές δράσεις καθηγητών, μαθητών, γονέων αλλά και εργαζομένων από διάφορους τομείς του..... δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Μια από τις δράσεις αυτές ήταν και η συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο.
Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος, ξεκαθάρισε πως στον αγώνα τους οι καθηγητές δεν πρέπει να είναι μόνοι. «Παλεύουμε με όλους τους συλλόγους, με τα νοσοκομεία, με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους, την ΑΔΕΔΥ που είτε αποφάσισαν είτε θα αποφασίσουν απεργίες. Τα αιτήματά μας άλλωστε είναι κοινά και έχουν να κάνουν με κοινωνικά αγαθά που από δεδομένα γίνονται ζητούμενα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς και αναλυτικά στις κυβερνητικές αποφάσεις που πάρθηκαν και πλήττουν διάφορους κλάδους κατά τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Καραμητσόπουλος απεύθυνε για ακόμη μια φορά κάλεσμα συμμετοχής, προς όλους του καθηγητές, στην πενθήμερη απεργία που ξεκινά από τη Δευτέρα. «Να σκεφτούν πως θα ήταν να είναι εκείνοι στη θέση αυτών που θέτονται σε διαθεσιμότητα και να συμμετέχουν στην απεργία», είπε ο ίδιος.
Ακολούθησε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων-νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου κ. Λιάτσου. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για εξαθλίωση και απαξίωση της παιδείας, αλλά και για τον φόβο της αξιολόγησης που κάνει πολλούς εκπαιδευτικούς να διστάζουν απέναντι στην απεργία .
Εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου Αγρινίου, ο κ. Κώστας Παπαθανασίου μίλησε και εκείνος για ανάγκη συλλογικότητας και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και οι τρείς εκπρόσωποι των Συλλόγων σχολίασαν πως αυτό που κάνει τους εργαζομένους να μην αντιδρούν μαζικά, είναι η νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια, συμπλήρωσαν όμως πως τώρα είναι η ώρα να σημάνει ξεσηκωμός.
Να θυμίσουμε πως φορείς και σωματεία που συμμετέχουν στο Συντονιστικό έχουν ήδη ανακοινώσει την συγκρότηση τεσσάρων απεργιακών κέντρων σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου την ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη μέρα της πενθήμερης απεργίας, ενώ την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Ακόμη, την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει ενημερωτική βραδιά στην πλατεία με διανομή έντυπου υλικού επίσης στην πλατεία Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ