Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

"Πραξικόπημα" στην Αγία Βαρβάρα Αγρινίου,"καπέλωσαν" τον π. Χριστόφορο - Ανάστατο το εκκλησίασμα

Πολύ πρόσφατα, στο τέλος Αυγούστου δημοσιεύσαμε το άρθρο: Ομοβροντίες του παπα- Ηλία Υφαντή για τους καλλιτέχνες του «γλειψίματος» και του «καρφώματος» στην Αγία Βαρβάρα Αγρινίου - Ακούει ο Μητροπολίτης Αιτ/νίας;
Απ' ότι φάνηκε σήμερα το πρωί μέσα στον ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου ο Μητροπολίτης μας ακούει,αλλά από την ανάποδη! 
Λίγο πριν το πέρας της θείας λειτουργίας συνέβησαν πράματα και θάματα μέσα στην εκκλησία. Αρχιμανδρίτης απεσταλμένος από τον Μητροπολίτη Αιτωλ/νίας  ανακοίνωσε την εγκατάσταση νέου εφημέριου, τοποθέτησαν......
τον πατέρα Αναστάσιο Αυγέρη, για να καπελώσει τον στυλοβάτη της συγκεκριμένης εκκλησίας πατέρα Χριστόφορο (διαβάστε σχετικά στην παραπάνω ανάρτηση του παπα-Ηλία)!

Τότε ο πατέρας Χριστόφορος φανερά ενοχλημένος δήλωσε από άμβωνος: Αφεντικό σ' αυτό το ναό παραμένω εγώ!

Το πλήρωμα της εκκλησίας εμβρόντητο παρακολουθούσε τα τεκτενόμενα και ακούγοντας τη δήλωση του π. Χριστόφορου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εκδηλώνοντας τη στήριξη του στον ιερέα τους.

Επενέβη ο Αρχιμανδρίτης ζητώντας να εξέλθουν του ναού οι φωνασκούντες.....,ενώ στον κόσμο επικρατούσε αναβρασμός και μια διάχυτη σαστιμάρα.
Πολλά τα ερωτηματικά ως προς την πράξη της τοποθέτησης του νέου ιερέα καθ' ην στιγμή γνώριζαν στη Μητρόπολη και το κλίμα αλλά και την προσφορά του πατέρα Χριστόφορου στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στην ανέγερση του ίδιου του ναού.
Όμως εκκλησία σημαίνει Αγάπη..... έτσι κύριε Κοσμά; 

2 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΠΑΠΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΜΞΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΠΑΠΠΑ ΕΚΕΙ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. esena to provlhmasoy twra poio einai me ton pappa h me ta kagela tis mhtropolhs. th apo ta dyo theleis na se valoyne na pselneis h na soy ferw ta kagela sto spiti? k vale k mia fwtografia na se doyme k poios eisai .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ