Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» EKΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Σ.Α.

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, μικρέμπορε,
oι αρχαιρεσίες στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου πραγματοποιούνται σε μία περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μέσα από πολλές προσπάθειες έχει καταφέρει να εξασφαλίσει έναν σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό με θέσεις, στόχους πάλης και αιτήματα που εκφράζαν τα συμφέροντα των εμπόρων. Η κατεύθυνση αυτή η αγωνιστική του, τον έχει καταστήσει αναγνωρίσιμο, υπολογίσιμη δύναμη με κύρος στον εμπορικό κόσμο της πόλης και όχι μόνο. Παρόλη την επίθεση που έχει δεχθεί, με τις θέσεις και τα έργα του έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συναδέλφων για την αγωνιστική υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας, από την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό που σήμερα πρέπει να διαφυλαχτεί και να βαθύνει είναι να συνεχίσει ο σύλλογος σε αντιμονοπωλιακή γραμμή συσπείρωσης και δράσης.
Οι δυσκολίες για τους μικρούς εμπόρους βέβαια δεν είναι σημερινές. Η οικονομική κρίση δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι οι συνέπειες της συμφωνίας του Μάαστριχτ, της πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων που συνδιαμόρφωσαν και επέβαλαν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» που ξεπληρώνουν «γραμμάτια» στους εγχώριους και πολυεθνικούς ομίλους. Με την οικονομική κρίση, η κατάσταση χειροτέρεψε. Τα παλιά προβλήματα επιδεινώθηκαν. Προστέθηκαν και νέα.

Στόχος τους η μεταφορά του τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στα πολυκαταστήματα και στις «αλυσίδες» ώστε να ολοκληρωθεί η βίαιη έξοδός μας απο την αγορά.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συντονισμό με όλους τους κλάδους των αυτοαπασχολούμενων, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Για μια κοινωνική συμμαχία με αντοχή, αντίπαλο δέος, ικανή να τους σταματήσει και να αντεπιτεθεί.
 Η σημερινή ηγεσία στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην ΕΣΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ, δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Έχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Είναι εξαρτημένη με χίλια νήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές.
Η τάχα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ που κατεβαίνει στις εκλογές, δεν θέλει σύλλογο αγωνιστικό όργανο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών εμπόρων. Είναι θιασώτες αυτής της πολιτικής. Θέλουν σύλλογο συνομιλητή και συνεργάτη των κυβερνήσεων των πλουτοκρατών και των μονοπωλίων. Είναι ανίκανοι να μπουν μπροστά, να εμπνεύσουν αγώνες, να συσπειρώσουν την μεγάλη μάζα των εμπόρων που περνάνε δύσκολες μέρες. 
 Τέτοιο σύλλογο  διαχείρισης και «παραμάγαζο» της  «Καλλικράτειας Δημοτικής Αρχής», του Επιμελητηρίου, τσιράκι της εκάστοτε κυβέρνησης, των.... στημένων διαλόγων και της κοινωνικής συναίνεσης δεν τον έχουν ανάγκη οι έμποροι του Αγρινίου.
 Έχουμε πείρα από τους τάχατες «ανεξάρτητους» και «αντάρτες». Αυτοί ήταν και είναι οι πρώτοι που υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, απομονώνοντας με κάθε τρόπο τους αγώνες από το συνεπές εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζεται σήμερα μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ). Έτσι σπέρνουν αυταπάτες, ότι μπορούν να υπάρχουν αποτελεσματικοί αγώνες, χωρίς την συμμαχία των ΕΒΕ με την Εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Και πολύ χειρότερα, αυταπάτες για τον ξεπουλημένο και διαλυτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό στα πρότυπα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συνάδελφοι έμποροι,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμες επιλογές. Κάθε συμβιβασμός αποβαίνει σε βάρος μας.
Το ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» στηρίζεται από την Π.Α.Σ.ΕΒΕ (την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Εμπόρων και βιοτεχνών). Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ δεν είναι παράταξη. Εκφράζει τα συμφέροντα των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που παλεύουν καθημερινά μαζί με τις οικογένειες τους ,για ένα μεροκάματο που γίνεται όλο και πιο δύσκολο, τους εμπόρους με 2-3 εργαζόμενους που η προσωπική τους εργασία είναι απαραίτητη για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους, που γνωρίζουν καλά πώς παράγεται ο πλούτος της κοινωνίας, που δεν κολακεύονται από τα παχιά τα λόγια ότι δήθεν αποτελούν την «ραχοκοκαλιά της οικονομίας»,που δεν κολακεύονται με το ότι η «επιχειρηματικότητα» είναι βασανιστική και η «ανταγωνιστικότητα» ανέφικτη.

 Έχουμε καθαρό ποιοι είναι οι αντίπαλοι μας:
Το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια που επεκτείνονται και εκτοπίζουν καθημερινά μικροεπιχειρήσεις.
Η Ε.Ε. που με την συμφωνία του Μάαστριχτ και τις μετέπειτα συμφωνίες «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου» που επιτάχυναν τις διαδικασίες συγκέντρωσης κεφαλαίων και παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια.
Το «μαύρο μπλοκ» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και τους συνοδοιπόρους τους, που εντείνουν τα αντιλαϊκά μέτρα και φορτώνουν στην πλάτη των αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 
Ο συνδυασμός μας «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» στηρίζεται και συμμετέχει στην Π.Α.Σ.ΕΒΕ. Συμπαρατάσσεται με το Π.Α.ΜΕ., την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (Π.Α.ΣΥ.), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε). Επιδιώκει την κοινή δράση για τα λαϊκά προβλήματα. Υιοθετεί το πλαίσιο κοινής πάλης για την κοινωνική συμμαχία. Επιδιώκει για την δημιουργία ενός ρωμαλέου αντιμονοπωλιακού μετώπου ικανού να παλέψει για μια λαϊκή εξουσία, ασυμβίβαστη με την ύπαρξη και την δράση των μονοπωλίων, μια λαϊκή οικονομία ικανή να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες. Για μία προοπτική και μια ζωή αντάξια των κατακτήσεων της ανθρωπότητας.

Στις εκλογές που έρχονται ο συνδυασμός  της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» δεν παριστάνει τον «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ» ή  με όλους και με όλα. Έχουμε σαφή πλαίσιο διεκδίκησης:

• Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
  Κατάργηση  των νόμων και διατάξεων, ΚΥΑ 1162/1997, Ν. 2224/1994 και 3377/2005 που απελευθέρωσαν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων προς όφελος των πολυκαταστημάτων.
• Ενιαίο υποχρεωτικό ωράριο για όλα τα καταστήματα και πολυκαταστήματα. ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ λειτουργίας όλων των καταστημάτων μικρών μεγάλων 48 ώρες την εβδομάδα, συνεχόμενο ωράριο με τρία απογεύματα κλειστά. Τα Σάββατα του Ιούλη και του Αυγούστου  τα καταστήματα κλειστά.
•Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η αργία της Κυριακής.
•Επίδομα ανεργίας για τους μικρέμπορους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
•Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.
• Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
• Κατώτερη σύνταξη στα 1.150€.
• Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
• Αφορολόγητο όριο στα 20.000€ οικογενειακό στα 40.000€ και 5.000€ για κάθε παιδί.
• Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων.
•Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Αύξηση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% άμεσα.
• Όχι στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
   Όχι στην κοροϊδία του ΤΕΜΠΜΕ και στις αυταπάτες για ίδρυση Τράπεζας των μικρομεσαίων που καλλιεργούν ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΕΣΕΕ.
Απαγόρευση της παραπέρα επέκτασης των πολυκαταστημάτων και των σουπερμάρκετ.
Ενιαία 12χρονη γενική, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική παιδεία.
  Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με οποιαδήποτε μορφή.
• Χορήγηση άτοκων κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση του δημοσίου, με μακρόχρονη εξόφληση και περίοδο χάριτος για όσο διαρκεί η κρίση, αποκλειστικά για τις μικρές επιχειρήσεις.
Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν και αποκλειστικά από ένα δημόσιο σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα. Κατάργηση  επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο ασφάλισης και υγείας.
ΣΤΙΣ 25 ΚΑΙ 26 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ