Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ  Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Ανδριόπουλος Ιωάννης  M.Sc., Ph. D.  
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου.
Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου Νέας Δημοκρατίας.  
   
 Τρεις ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δύο ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές (τυχαίο)  με την υπ' Αρ. Πρωτ: 144766 / Γ4 εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας δίνει το πιο μεγάλο ύπουλο και ανέντιμο χτύπημα στους μαθητές των Αθλητικών Σχολείων της χώρας.
Διδάσκει έτσι στις τρυφερές μαθητικές παιδικές ψυχές, ότι η πολιτική του Πασόκ στην παιδεία είναι η πολιτική του ψέματος.
Ενημερώνει  αιφνιδιαστικά, ότι καταργεί τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών – αθλητών (σχολείο – στάδιο –σχολείο)  με τα λεωφορεία  και ζητά μέσα σε τρείς μέρες από τους γονείς υπεύθυνες δηλώσεις ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι να πληρώνουν την μετακίνηση των παιδιών τους στο σχολείο, για να μάθουν γράμματα.
Βάζει τέλος στη δωρεάν και δημόσια παιδεία.  Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών που θα παραμείνουν στο σχολείο, προκειμένου να μειώσει  ή να κλείσει τα Αθλητικά Σχολεία, να μη διορίσει γυμναστές και να αποτελειώσει έναν εικοσαετή θεσμό της εκπαίδευσης.    
Μέχρι σήμερα, τα Αθλητικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Αγρίνιο,... υπολειτουργούν  λόγω της σκόπιμης καθυστέρησης  στις προσλήψεις γυμναστών. Για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που λειτουργούν τα Αθλητικά Σχολεία συμβαίνει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Έχουμε φτάσει στο Δεκέμβριο και οι γυμναστές δεν έχουν σταλεί από το Υπ. Παιδείας στα Αθλητικά Σχολεία.
Η Υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου είναι αυτή που παντού εδώ και μήνες  έλεγε σε όλα τα Αθηνοκεντρικά  μισθοφορικά κατευθυνόμενα ΜΜΕ ότι εν αντιθέσει με προηγούμενες χρονιές τα πάντα θα είναι έτοιμα κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου. Παντού υποκριτικά φώναζε πρώτα ο μαθητής . . .  Αλήθεια όταν η ίδια  Υπ. Παιδείας σκόπιμα ψεύδεται και παραπληροφορεί μαθητές και γονείς τι συμπεριφορές διδάσκει στα παιδιά μας, στους νέους;;;  Αλήθεια αυτή η Υπ. Παιδείας δεν είναι εθνικά επικίνδυνη ;;

Εφέτος ζούμε την πλήρη απαξίωση του Αθλητικού Σχολείου και ουσιαστικά της πολυετούς προσπάθειας γονιών και παιδιών καθώς και των προσδοκιών των γονιών που επενδύσανε και ελπίζανε σ’ αυτά τα Αθλητικά Σχολεία ως προέκταση της αθλητικής  εξέλιξης  των παιδιών. Αν ζούσαμε σ’ άλλη Ευρωπαϊκή ή  Βαλκανική χώρα θα βλέπαμε την πραγματική υποστήριξη του κράτους στο θεσμό αυτό.

Φτάνουν πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Η Υπ. Παιδείας που είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάντια των αθλητικών σχολείων  να παραιτηθεί.

Εφόσον υπάρχουν μαθητές που επιλέγουν τέτοια σχολεία η Ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προσπαθήσει με ειλικρινή διάλογο και ρεαλιστικές προτάσεις να τα αναβαθμίσει και όχι με μεθοδεύσεις, με την αδράνεια, την αστάθεια και το ψέμα να τα εξαφανίσει.
Κυρία Υπουργέ, όλοι γνωρίζουμε ότι ο γιος σας είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη  και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. Δηλαδή ξεκινά τη ζωή του από θέση ισχύος.
Βέβαια, είναι δικαίωμά σας αυτές οι επιλογές, που κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη δείχνουν  στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα και τη Δημόσια Παιδεία, όμως το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά και ατάκες του στυλ «Πρώτα ο Μαθητής», πλέον ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ!
Το κλείσιμο των Αθλητικών Τμημάτων είναι ένα μεγάλο Πλήγμα στο Δημόσιο Σχολείο, ένα ακόμα βήμα προς το αδιέξοδο - γκρεμό που σπρώχνεται η πλειοψηφία των  μαθητών όπου οι γονείς τους, παρόλο που αγωνίζονται,  δεν έχουν την οικονομική άνεση και θέση, για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια  διασφαλίζοντας τους το Δικαίωμα της Μάθησης.
Είναι χτύπημα στους καθηγητές όπου με κόπο, πενιχρά μέσα και απολαβές διδάσκουν τα παιδιά με το καλύτερο δυνατό τρόπο κρατώντας ζωντανό το Δικαίωμα για Δημόσια Εκπαίδευση.
ΟΧΙ στον ΕΜΠΑΙΓΜΟ και στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ του ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ !
Η Εκπαίδευση και η Μάθηση ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ των παιδιών και ΟΧΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ των λίγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ