Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σπήλιος Λιβανός μιλάει στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

libanos.jpgΝα αποδεσμευτούμε από όλους αυτούς που γελοιοποιούν και κονταίνουν τη Ν.Δ. και το Νομό». 
Ο Αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Ν.Δ. κάνει λόγο για «ίντριγκες και προσωπικές στρατηγικές που ισοπεδώνουν την ομαδική προσπάθεια και πολιτικές και προσωπικές βεντέτες που κρατούν χρόνια και καθηλώνουν την παράταξή μας στο χθες».
Ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός παραχώρησε συνέντευξη στην «Π» και είναι ιδιαίτερα αιχμηρός είναι κάνοντας απολογισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. Χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την ήττα στην Περιφέρεια, «αφού δεν δημιουργήθηκε ένα ρεύμα ανατροπής του κατεστημένου της περιοχής» και προσθέτει πως «απροσδόκητη ήταν, βέβαια, η ήττα μέσα στην ίδια την Αιτωλοακαρνανία και αυτό πρέπει να τύχει ενδελεχούς ανάλυσης». 
Τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι οδυνηρές ήττες στις τρεις μεγάλες πόλεις του νομού μας οφείλονται στις  ίντριγκες και τις προσωπικές στρατηγικές που ισοπεδώνουν την ομαδική προσπάθεια και βέβαια σε πολιτικές και προσωπικές βεντέτες που κρατούν χρόνια και καθηλώνουν την παράταξή μας στο χθες». 
«Το ψέμα, το ρουσφέτι, ο ψευτοεπαγγελματισμός και η τοπική διαπλοκή έχουν δαιμονοποιήσει την πολιτική μας ζωή. Για τη θέση μου αυτή, ως γνωστόν, έχω πληρώσει βαρύ τίμημα» σημειώνει ο κ.Λιβανός και υπογραμμίζει : "Όλοι εμείς οι δυσαρεστημένοι με αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα κρατούμε την τύχη στα χέρια μας. Μπορούμε και πρέπει, επιτέλους, να αποδεσμευτούμε από όλους αυτούς που γελοιοποιούν και κονταίνουν όχι μόνο τη Ν.Δ., αλλά και την ίδια την Αιτωλοακαρνανία".
Ο κ.Λιβανός συνεχίζει σε επικριτικό τέμπο σχολιάζοντας το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Χαρακτηρίζει «άτοπη την προσπάθεια της Κας Μπακογιάννη να εκφράσει το «νέο» και το «ανατρεπτικό», όταν η ίδια είναι μία από τις πιο ισχυρές σταθερές αυτού του συστήματος που σήμερα καταρρέει και πλακώνει τις ζωές όλων μας». Παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον της Ν.Δ. λέγοντας ότι «η Ν.Δ., με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά, προχωρά με υπευθυνότητα στην ανανέωση της παράταξης και στην προβολή μιας ολοκληρωμένης και κοστολογημένης κυβερνητικής πρότασης η οποία θα αποτελέσει για τους χειμαζόμενους έλληνες τον εναλλακτικό δρόμο της ελπίδας». Αποδέχεται ωστόσο ότι «η φθορά του πολιτικού συστήματος χτυπά και τη Ν.Δ. και βέβαια πολλοί φίλοι της παράταξης έχουν ακόμη νωπές τις αρνητικές μνήμες από την πρόσφατη κυβερνητική μας περίοδο». 
Σχολιάζει της εξελίξεις στην Κεντροδεξιά, καταθέτει τις προτάσεις  του και κάνει την ακόλουθη διαπίστωση: «Δυστυχώς, οι πολιτικοί που βρίσκονται στα πράγματα στην πατρίδα μας δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα. Δεν θέλουν να πάρει μπρος ο γίγαντας που λέγεται Αιτωλοακαρνανία, γιατί οι ίδιοι θα χάσουν τα οφίτσιά τους και τις μικροεξουσίες τους…»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ