Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Μίλτος Ζαμπάρας: Τεράστια τα προβλήματα με τις ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υγείας κατέθεσε με πρωτοβουλία του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 19 βουλευτές,  με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ενώ τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει.

Οι σχολικοί νοσηλευτές είναι άκρως απαραίτητοι σε μια μεγάλη μερίδα μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, σοβαρές αλλεργίες, επιληψία κτλ. Για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία επιλέγουν να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να έχουν φροντίσει να υπάρχει επαρκές προσωπικό για την φροντίδα αυτών...

των παιδιών. Στην Αιτωλοακαρνανία όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες γονέων και φορέων εκθέτοντας τις καταστάσεις.

Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους:  «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι γονείς να αναγκάζονται να συνοδεύουν τα παιδιά τους καθ΄ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να αντικαθιστούν με αυτό τον τρόπο τους σχολικούς νοσηλευτές ή ακόμα χειρότερα να μην τα στέλνουν στο σχολεία για να τους προφυλάξουν από τυχόν προβλήματα υγείας που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές. Πέρα από όλα αυτά δημιουργείται ένα επιπλέον άγχος στους καθηγητές που ενώ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και δεν είναι και αυτός ο ρόλος τους να προσπαθούν να παρέχουν οι ίδιοι μια στοιχειώδη στήριξη στα παιδιά με ιατρικά προβλήματα. Στον Συνήγορο του Πολίτη μόνο υπάρχουν ήδη πάνω από 40 καταγγελίες γονιών με αντίστοιχες καταγγελίες».

Δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές και επικίνδυνες ελλείψεις για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών παρατηρούνται και στο τομέα της παράλληλης στήριξης.

Αναφέρουν στην ερώτηση οι Βουλευτές: «Οι ίδιες τραγικές καταστάσεις επικρατούν και στον τομέα της παράλληλης στήριξης των παιδιών στα σχολεία. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στα σχολεία είναι τεράστιες και η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει εκπαιδευτικός για κάθε παιδί αλλά μπορεί να έχει παραπάνω παιδιά! Δηλαδή με λίγα λόγια η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης να μπορεί να στηρίζει την ίδια στιγμή δύο ή και παραπάνω παιδιά και να είναι και αποτελεσματικός;»

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι Υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υγείας εάν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη των κενών των σχολικών νοσηλευτών ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν μαθητές που έχουν ανάγκη νοσηλευτικής υποστήριξης στα σχολεία και αν θα προχωρήσουν άμεσα στον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης ούτως ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ