Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023 – Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι σκέφτονται να αλλάξουν ψήφο

Μεγάλο προβάδισμα άνω των 20 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 41,1% έναντι 20,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 11,4% για το ΠΑΣΟΚ.

Το ποσοστό του ΚΚΕ διαμορφώνεται στο 6,3%, της Ελληνικής Λύσης στο 3,6%, της «Νίκης» στο 3,1% ενώ την έκπληξη κάνει η

Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εμφανίζεται να εξασφαλίζει άνετα την είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Ακολουθεί το ΜεΡΑ25 με 1,6%.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση το 23,2% των συµµετεχόντων λέει ότι σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 25% και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 23,6%.

Μεγαλύτερη σταθερότητα εµφανίζουν οι ψηφοφόροι της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Κυρίαρχη είναι η αντίληψη της κοινής γνώµης σε ποσοστό 75,2% ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα καταφέρει να σχηµατίσει αυτοδύναµη κυβέρνηση, µια προοπτική την οποία επιθυµεί το 51,2% του συνόλου.

Η κοινή γνώµη θεωρεί σε ποσοστό 70,2% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι το δεύτερο κόµµα, αν και ένα σηµαντικό ποσοστό, της τάξης του 42,2%, θα ήθελε να δει το ΠΑΣΟΚ να καταλαµβάνει τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Η διαφοροποίηση αυτή προκαλείται κυρίως από τις επιλογές των ψηφοφόρων της Νέας ∆ηµοκρατίας, οι οποίοι, αν και πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα είναι δεύτερος, προτιµούν µε ποσοστό 61,3% το ΠΑΣΟΚ στη θέση αυτή.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ