Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΝΔ & ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ), για πρωτόγνωρη αντιδημοκρατική ενέργεια φίμωσης διωκόμενου καθηγητή και μέλος της

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
Για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΛΜΕ που δεν επέτρεψε στο διωκόμενο Κ. Κορδάτο να μιλήσει-ενημερώσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (28.06.2022).
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, η οποία δεν επέτρεψε στο διωκόμενο συνάδελφο Κώστα Κορδάτο μέλος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να μιλήσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. (28/6) για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Όπως είναι γνωστό ο συνάδελφος έχει τεθεί σε δυνητική αργία με αυθαίρετη απόφαση της υπουργού Παιδείας. Το συνάδελφο στηρίζουν στον αγώνα που δίνει για τη δικαίωσή του δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με ανακοινώσεις που έχουν βγάλει και στήριξη οικονομική.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν έχει καταγγείλει εξαρχής την απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού Παιδείας που ακυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως όφειλε, αλλά αποφεύγει και τώρα να πάρει θέση. Ταλαιπωρεί το συνάδελφο, ο όποιος ζήτησε να μιλήσει απλώς για λίγο στο τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεν το επιτρέψανε!
Μήπως η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), που πήραν τη χθεσινή απόφαση να απαγορεύσουν στο συνάδελφο να μιλήσει, δεν αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά ότι η συγκεκριμένη απόφαση της υπουργού Παιδείας πλήττει ευθέως τα δικαιώματα μας και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Ή μήπως "κάνουν πλάτες" στην κ. Κεραμέως και την πολιτική της, όπως κάνουν και σε άλλα επίδικα θέματα του κλάδου, αξιολόγηση κ.λ.π;
Πρόκειται για ένα ολίσθημα, που δείχνει τον κατήφορο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Όταν φτάνεις στο σημείο να μην υπερασπίζεσαι τα μέλη σου, αφαιρώντας τους κιόλας το δικαίωμα του λόγου, τι είδους σωματείο είσαι; Πως είναι δυνατόν να κηρύττουν ένα είδος Απαρτχάιντ σε βάρους του επειδή είναι λέει «συνδικαλιστής των παρεμβάσεων», ως αντιδικία με τα «γεγονότα της Θεσσαλονίκης» (ισχυρισμοί ΔΑΚΕ)

Αρνούνται δηλαδή αλληλεγγύη σε συνάδελφο και μάλιστα με έντονη συνδικαλιστική δράση και εκπαιδευτική παρουσία με 40 χρόνια υπηρεσία σε ΕΠΑΛ, ακυρώνοντας το κυριότερο συστατικό του ρόλου τους για το οποίο εκλέχτηκαν. Αυτοκαταργήθηκαν και δυστυχώς δεν το ξέρουν ακόμα και φέρονται ως εκπρόσωποι του κλάδου μας, που τον έχουν «βυθίσει».

Καταγγέλλουμε την στάση αυτή της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) της ΟΛΜΕ, που φανερώνει πολιτική-συνδικαλιστική εμπάθεια και νοοτροπία καρεκλοκενταύρων, αποσπασμένων από τη βάση του κλάδου.

Οι Παρεμβάσεις στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα ζητήσουμε το σώμα να του δώσει το λόγο και να πάρει θέση και να στηρίξει το συνάδελφο με κάθε τρόπο για να σταματήσει η δίωξή του. Να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος του συναδέλφου που υφίσταται και από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ....ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

30.06.2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ