Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τις επιπτώσεις της αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς και στην εκπαίδευση - φωτο

Με μεγάλη καθυστέρηση και αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής της ξεκίνησε η χθεσινή συνέλευση που διοργάνωσε η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου, για το θέμα της...
αξιολόγησης.

Η συνέλευση, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο ΔΗΠΕΘΕ στις 18:00, ξεκίνησε τελικά λίγο πριν τις 7, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της ΓΕΑ, αφού οι εκπαιδευτικοί βρήκαν την πόρτα του ΔΗΠΕΘΕ κλειστή… 
Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» κ. Σπύρος Αδάμης άνοιξε τη συζήτηση, κάνοντας λόγο για νέες απολύσεις εκπαιδευτικών λόγω του συστήματος της αξιολόγησης που πρόκειται να εφαρμοστεί καθώς και για «διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου», αναφορικά με το νέο σύστημα. Για να αποτραπεί η εφαρμογή των μέτρων αυτών, τόνισε ο κ. Αδάμης, χρειάζεται μαζική αντίδραση και συμμετοχή στις όποιες πρωτοβουλίες, κάτι που όπως και ο ίδιος επεσήμανε, δεν παρατηρήθηκε ούτε στη σημερινή εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε από μικρή συμμετοχή.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης, ο ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Μαυρογιώργος και το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Παύλος Αντωνόπουλος.

Ο κ. Μαυρογιώργος μίλησε για μια αξιολόγηση των καθηγητών, που θα εξαρτάται πλέον από τις επιδόσεις των μαθητών, οι οποίοι θα υποβάλλονται ,ουσιαστικά, σε εξετάσεις που θα επηρεάσουν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, από την πρώτη τάξη του λυκείου, κάτι που εντείνει τον ανταγωνισμό και τις διακρίσεις.




ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε μας και στο https://www.facebook.com/newspressagrinio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ