Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης: "Να ορισθεί μέλος της δικής μας παράταξης θεματικός Αντιπεριφερειάρχης"

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΔΕ, η παράταξη «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», έδειξε ότι σκοπεύει να κινηθεί με βάση όλα αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Η παράταξή μας συνεχίζει να εκπροσωπεί το «νέο» και θα συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει...
τον αρτηριοσκληρωτικό τρόπο που κάποιοι σκέφτονται.
  Έχοντας λοιπόν κατά νου το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών, θεωρήσαμε ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα την αυτοδιοίκηση. Στις περασμένες εκλογές, οι πολίτες έστειλαν σαφές μήνυμα σύνθεσης. Μπορεί το εκλογικό σύστημα να απαιτεί νικητή, όμως το συμφέρον του τόπου και το εκλογικό αποτέλεσμα απαιτεί ενότητα.
 Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία και δεν αμφισβητούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ζητήσαμε από την Περιφερειακή Αρχή αυτό που κατά την άποψή μας, μας έδωσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ακόμη περισσότερο οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που μας ανέδειξαν πρώτους.  Για το λόγο αυτό δεν προτείναμε υποψήφιο για μια θέση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, δίνοντας έτσι ευκαιρία και σε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκπροσωπηθούν, αλλά προτάξαμε την αναγκαιότητα να ορισθεί από τον Περιφερειάρχη, μέλος της δικής μας παράταξης ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης (ένας από τους έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες) για την νέα περίοδο.
 Η πρότασή μας αυτή αποτελεί έμπρακτη κίνηση συναίνεσης. Είναι μια πρόσκληση και συνάμα πρόκληση στον κ.Περιφερειάρχη να αποδείξει αν οι εξαγγελίες περί συναινέσεως είναι απλά εξαγγελίες ή αληθινή βούλησή του. Για μας εξάλλου, η συναίνεση δεν εκφράζεται με συμβολισμούς και αερολογίες αλλά με συνευθύνη.
 Αποτελεί επίσης κίνηση ευθύνης και σεβασμού στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που στις εκλογές του Μαΐου μας τίμησαν με 49,5% και πολύ περισσότερο στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που μας ανέδειξαν πρώτους με ποσοστό 52,1%. Απέναντι λοιπόν σ’ αυτό το θεσμικό παράδοξο, δηλαδή οι πολίτες μιας περιφερειακής ενότητας να εκπροσωπούνται-διοικούνται από ανθρώπους και παρατάξεις που δεν εξέλεξαν, θα ήταν αν μη τι άλλο δείγμα πολιτικής ευθύνης η αποδοχή της πρότασής μας. Είναι πλέον στα χέρια του Περιφερειάρχη να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του περί συναίνεσης και να αποδείξει ότι κατανόησε το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την έλευση του νέου στην πολιτική ζωή του τόπου και στον τρόπο που ονειρευόμαστε την αυτοδιοίκηση.

Ο λόγος (αλλά και η ευθύνη) στον κ. Περιφερειάρχη…

Με εκτίμηση
Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ